2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Σύναξη Κληρικών και Κατηχητών της Ι.Μ. Αττικής και Βοιωτίας

Τρίτη07Ιούνιος2022

Σύναξη Κληρικών και Κατηχητών της Ι.Μ. Αττικής και Βοιωτίας

 

IMG 8263

   Σύναξη Κληρικών και Κατηχητών πραγματοποιήθηκε απόψε το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Χρυσοστόμου.

   Θέμα της Συνάξεως ήταν η ενημέρωση των Ιερέων και των Κατηχητών περί των  επικειμένων δράσεων της Μητροπόλεώς μας.

   Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε πρωτίστως στο σπουδαίο γεγονός της τελετής της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας, της «γιαγιάς της Ελληνικής Επανάστασης» όπως χαρακτηριστικά καλείται η Αγία, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου.

   Το γεγονός της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων θα πλαισιωθεί και θα υποστηριχθεί από ενέργειες εκπαιδευτικού περιεχομένου όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημερήσιο Θερινό Περιβόλι της Σουμελά 2022» που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο με θέμα την Αγία Κασσάνδρα. Στην ημερήσια αυτή δράση τα παιδιά της Μητροπόλεως θα μάθουν το βίο της Αγίας, το μαρτύριο, καθώς και ιστορικά γεγονότα της εποχής μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

   Ο Επίσκοπός μας στη συνέχεια ενημέρωσε Κληρικούς και Κατηχητές σχετικά με την καθιερωμένη εθνικού περιεχομένου μουσικο-θεατρική εκδήλωση, η οποία τη φετινή χρονιά θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes