2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Δ' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

Κυριακή27Μάρτιος2022

Δ' Κατανυκτικός Εσπερινός στον Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

 

IMG 6941 2

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας πραγματοποιήθηκε απόψε ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

IMG 6944

IMG 6955

  Μετά τα Απόστιχα  ο Σεβασμιώτατος και οι κυκλούντες αυτόν Ιερείς και Διάκονοι, ιστάμενοι αντίκρυ του εν μέσω του Ναού δεσπόζοντος Τιμίου Σταυρού, απήγγειλαν τους εικοσιτέσσερεις οίκους των  χαιρετισμών του Σταυρού.

IMG 6963

IMG 6970

   Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος εκφωνήσας περιεκτικό λόγο, αναφέρθηκε στη σημασία του Σταυρού στην εν Χριστώ ζωή. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο Χριστός, η Εσταυρωμένη Αγάπη, υψωμένος επί του Σταυρού, μας άφησε ένα τρανταχτό παράδειγμα προς μίμηση, λέγοντας: «Θες να σωθείς; Σήκωσε τον Σταυρό σου με υπομονή». Αν εμείς απέναντι στις θλίψεις της καθημερινότητας, απέναντι στα κάθε λογής προβλήματα γογγύζουμε και αγανακτούμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι μας συνοδεύει το κακό και είμαστε μόνο κατ’ όνομα χριστιανοί. Ο Χριστός μας δεν ευαρεστείται από τέτοιους χριστιανούς. Αντιθέτως, θέλει ανθρώπους με προθυμία αυταπάρνησης. «Ας επιλέξουμε, λοιπόν» τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «με τον Χριστό ή με τον γογγυσμό;».

   Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σημείο του Σταυρού προτρέποντας άπαντας όταν κάνουν τον Σταυρό τους να τον κάνουν ορθά, με συναίσθηση και χαρά, εκζητώντας την ευλογία του Θεού. Με τον τρόπο αυτό ο Θεός δίνει την ευλογία Του και ο άνθρωπος προχωρά ασφαλής έναντι των πονηρών δυνάμεων, καθώς ο Σταυρός είναι «των δαιμόνων το τραύμα».

   Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε αισίως να διανύσουμε τον υπόλοιπο χρόνο της νηστείας και να αξιωθούμε να βιώσουμε καρδιακά το Πάσχα του Κυρίου. 

   Εν κατακλείδι, των Ιεροψαλτών ψαλλόντων το «Πάντων προστατεύεις Αγαθή», ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σταυρολούλουδα στους κληρικούς και λαϊκούς.

IMG 6982

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes