2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Ακολουθία της Α' Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ασπρόπυργο

Παρασκευή11Μάρτιος2022

Η Ακολουθία της Α' Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ασπρόπυργο

Καθ’ εκάστη Παρασκευή των πέντε πρώτων εβδομάδων της Μεγάλης Σαρακοστής, οι Ορθόδοξοι προσφωνούν τα εγκωμιαστικά «Χαίρε» προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προς Εκείνη που σε λίγο καιρό θα ακούσει το «Χαίρε» διά στόματος Γαβριήλ του Αρχιστρατήγου κατά τον Ευαγγελισμό, προς Εκείνη που λίγο αργότερα θα δει το Σπλάχνο Της, τον Δεσπότη Χριστό μας, απλωμένο επί ξύλου για την σωτηρία του κόσμου. Με  την ευκαιρία των Χαιρετισμών προς το Σεπτό Πρόσωπο Της, άπαντες έχουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε παράλληλα ενώπιον Της τα ευσεβή αιτήματα της ψυχής μας, τις ευχαριστίες και αυτές τις στεναχώριες μας για να μας προσφέρει την χαρά και την ανακούφιση.

IMG 6572

   Επί τη ευκαιρία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στις τέσσερεις Ενορίες του Ασπροπύργου, ήτοι στους Ιερούς Ναούς Ταξιάρχου Μιχαήλ, Αγίου Ελευθερίου, Αγίας Τριάδος και Αγίου Κωνσταντίνου, όπου απήγγειλε τα «Χαίρε» ενώπιον των ανθοστόλιστων εικόνων της Κυρά-Δέσποινας και εκφώνησε ομιλίες.

   Στις ομιλίες του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την Παναγία μας ως τη Μεγάλη Πρέσβειρα, την Οποία όλοι εμείς οι χοϊκοί άνθρωποι παρακαλούμε να μεταφέρει τα αιτήματα μας ενώπιον του Υιού και Θεού Της, προκειμένου να λάβουμε ταχύτερα την εκπλήρωση αυτών. Εκείνη είναι η Καταφυγή μας και σε Εκείνη αναθέτουμε όλες τις ελπίδες μας. Ιδίως αυτές τις στγιμές που άπαντες είμαστε συγκλονισμένοι από την σύρραξη μεταξύ αδερφών, καθήκον όλων μας είναι να εντείνουμε τις προσευχές μας προς την Θεομήτορα για να αναστρέψει κάθε κακό και να φέρει στον κόσμο την ειρήνη.

Από τον Ι.Ν. Ταξιάρχου Μιχαήλ

IMG 9444

Από τον Ι.Ν. Αγίου ΕλευθερίουIMG 9455

Από τον Ι.Ν. Αγίας ΤριάδοςIMG 9473

Από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου

IMG 6574

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes