2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Παραμονή Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου

Τρίτη18Ιανουάριος2022

Παραμονή Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου

 

IMG 918801

  Παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου με αφορμή την συμπλήρωση 70 ετών από ένα θαύμα που στιγμάτισε το ιστορικό της Μονής. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 1951 αναπαύθηκε εν Κυρίῳ ο μακαριστός κτίτωρ, Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δαραδήμος, έπειτα από σκληρή δίωξη που υφίστατο. Τρεις μήνες αργότερα, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος μας κυρός Χρυσόστομος (+2010), Ιερέας τότε, πήγε στο Μοναστήρι για να τελέσει την Αγρυπνία επί τη εορτή των Χριστουγέννων. Όταν ξημέρωσε, και αφού είχε φύγει ο Ιερέας, αστυνόμοι επισκέφθηκαν την Μονή και προχώρησαν σε προσαγωγή και τριήμερη κράτηση στο τμήμα των 17 αδελφών της Μονής. Το παράπτωμα τους; Εόρτασαν τα Χριστούγεννα με το παλαιό. Λίγες μέρες αργότερα, την παραμονή των Θεοφανείων, σαν σήμερα, κανένας Ιερέας δεν τολμούσε να πάει στο Μοναστήρι να Λειτουργήσει. Έτσι, οι Μοναχές έψαλαν την Ακολουθία δίχως την παρουσία Ιερέως στο Καθολικό της Ζωοδόχου Πηγής. Στο τέλος της Ακολουθίας, μία Μοναχή πλησίασε στην εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής του τέμπλου και γονατιστή, με δάκρυα στα μάτια έλεγε προς την Παναγία: «Δεν μας λυπάσαι, Παναγία μου; Αφήσανε τον Γέροντα μας να πεθάνει, μας έκλεισαν στην φυλακή και τώρα κανένας δεν έρχεται να Λειτουργήσει. Τουλάχιστον στείλε κάποιον να μας φέρει Αγιασμό να αγιάσουμε το Μοναστήρι». Ακούοντας αυτά οι άλλες Μοναχές, την επιτιμούσαν λέγοντας: «Τι είναι αυτά που λες στην Παναγία;». Εκείνη δε, με επίγνωση απάντησε: «Ξέρει τι Της λέω». Τότε, ξαφνικά, όλες έκπληκτες είδαν το μάρμαρο κάτω από την εικόνα της Ζωοδόχου να σχίζεται και να αναβλύζει Αγίασμα. Με το Αγίασμα οι αδελφές ράντισαν όλη την Μονή χάριν ευλογίας. Το γεγονός αυτό ενέπνευσε σε αυτές θάρρος ότι η Θεοτόκος δεν παύει να μεριμνά για τους δούλους του Υιού Της.  

IMG 918802

IMG 9091

IMG 909882

IMG 9094

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Μοναστήρι, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Ιερές Μονές Αγίου Σωφρονίου Κουβαρά και Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού χάριν ευλογίας των Ιερών Αδελφοτήτων.

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes