2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή προ των Φώτων στον Ι. Ν. Αγ. Πάντων Θηβών

Κυριακή16Ιανουάριος2022

Κυριακή προ των Φώτων στον Ι. Ν. Αγ. Πάντων Θηβών

     Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή προ των Φώτων.

    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, αρχικά, στις Δεσποτικές Εορτές της Εκκλησίας μας, τονίζοντας ότι πέρα από τον κατ' έτος εορτασμό τους, μνημονεύονται σε κάθε Θεία Λειτουργία. 
 
   Ακολούθως, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, όπου ο Ευαγγελιστής Μάρκος διηγείται τα όσα συνέβησαν πριν την Βάπτιση του Θεανθρώπου. Διηγείται, συγκεκριμένα, περί του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος, όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, μέλλει στην Δευτέρα Παρουσία να καταστεί αρχηγός του νέου δεκάτου Αγγελικού Τάγματος, το οποίο θα απαρτίσουν οι Μοναχοί που ενδύθηκαν το τιμημένο ράσο και τήρησαν τις υποσχέσεις τους απέναντι στον Θεό. Ο Τίμιος Πρόδρομος, λοιπόν, κήρυττε στον λαό βάπτισμα μετανοίας. Εκπληρώνοντας την προφητεία, φώναζε στους ανθρώπους να προετοιμασθούν για την έλευση του Αμνού του Θεού. Και πράγματι, πέτυχε το έργο του. Διότι, όταν ήρθε ο Χριστός, πολλοί Τον ακολούθησαν κατόπιν προτροπής του Βαπτιστού Ιωάννου.
 
    Όλο το κήρυγμα της πίστης μας είναι κήρυγμα μετανοίας, καθώς η μετάνοια είναι οδοδείκτης για την Θέωση της ψυχής μας. Για να καταφέρουμε να μετανοήσουμε πραγματικά, οφείλουμε να κοιτάξουμε τον πνευματικό καθρέφτη της ψυχής μας για να έρθουμε σε επίγνωση των προσωπικών μας σφαλμάτων, και ύστερα να ζητήσουμε από τον Θεό να μας συγχωρέσει. 
 
   Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά: «Ας μην επιτρέπουμε στον εγωισμό μας να μας κλείνει την πόρτα της μετανοίας, της ενώσεως μας με τον Θεό».
 
   Την ομιλία διαδέχθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της ενορίας και ευχές από τον Σεβασμιώτατο.
 

IMG 9053 1

IMG 9057 1

IMG 9062 1

IMG 9067 2

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes