2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Μονή Μυρτιδιωτίσσης Σταμάτας

Κυριακή02Ιανουάριος2022

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Μονή Μυρτιδιωτίσσης Σταμάτας

   Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Σταμάτας τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως.

   Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του μακαριστού εφημερίου της Μονής, Πρεσβυτέρου π. Αντωνίου Γιαννουκάκου, ο οποίος κοιμήθηκε στην αρχή της Σαρακοστής των Χριστουγέννων.

776999888   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στην προσωπικότητα και την πνευματική δραστηριότητα του π. Αντώνιου, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την ωφέλεια των νεκρώσιμων ακολουθιών, της εξοδίου, του τρισάγιου και του μνημοσύνου. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο π. Αντώνιος υπήρξε κληρικός που στόχο είχε να αναπαύει τις ψυχές που του ενεπιστεύθη η Εκκλησία. Χάρη σε αυτό τον στόχο, μάλιστα, πολλές φορές ξεχνούσε και αυτές τις σωματικές του αδυναμίες και ασθένειες, για αυτό και έγινε αγαπητός στα πνευματικά του τέκνα και αξιώθηκε να φύγει έτοιμος δια της Θείας Μεταλήψεως. Το βασικό εφόδιο της ψυχής για την είσοδο στον Παράδεισο είναι η κατάλληλη προετοιμασία με τα όσα μας παρέδωσε ο Γλυκύς Ιησούς Χριστός. Ωστόσο, επειδή ως άνθρωποι που είμαστε, είναι πιθανό να πράξαμε κάποιο παράπτωμα που να μην προλάβαμε ή να λησμονήσαμε να εξομολογηθούμε, τότε έρχονται να βοηθήσουν την ψυχή οι νεκρώσιμες ακολουθίες με την προϋπόθεση ότι πριν κλείσουμε τα μάτια μας έχουμε ζητήσει συγχώρεση από τον Θεό. Αν δεν ζήσουμε στην παρούσα ζωή με ευλάβεια και φόβο Θεού, τότε τα μνημόσυνα δεν ωφελούν. Στο σημείο αυτό ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα πνευματικά τέκνα του π. Αντώνιου να φυλάττουν ως πολύτιμη παρακαταθήκη τα όσα πνευματικά τους ενστάλαξε, πράγμα που αποτελεί το αποτελεσματικότερο μνημόσυνο υπέρ της ψυχή του, και ευχήθηκε η μνήμη του να είναι αιωνία.
   Αναφορικά με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι κατά καιρούς δημοσίως υβρίζουν την πίστη μας και έπειτα για να δικαιολογηθούν λέγουν ότι "η χριστιανική θρησκεία καταπιέζει τον άνθρωπο”, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, αλλά η αποκεκαλυμμένη αλήθεια του Θεού. Σε όλες τις θρησκείες του κόσμου ο άνθρωπος φτιάχνει θεό. Στον Χριστιανισμό ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να κάνει τον άνθρωπο θεό κατά χάριν. Το γεγονός αυτό θα εορτάσουμε σε λίγες μέρες, την "Μητρόπολη των εορτών”, τα Χριστούγεννα. Οι άγευστοι της Ζωής δεν κατανοούν ότι ο εκκλησιασμός, η νηστεία, η προσευχή, η θυσία για τον πλησίον αποτελούν προσωπική ανάγκη του ανθρώπου που έχει γνωρίσει Χριστό. 

   Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα "Καλά Χριστούγεννα”.

εικόνα Viber 2022 01 02 16 28 08 851

εικόνα Viber 2022 01 02 16 28 10 007

εικόνα Viber 2022 01 02 16 28 10 567

εικόνα Viber 2022 01 02 16 28 35 618

εικόνα Viber 2022 01 02 16 28 36 445

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes