2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Οσίου πατρο-Κοσμά του Αιτωλού στον Καθεδρικό

Δευτέρα06Σεπτέμβριος2021

Η μνήμη του Οσίου πατρο-Κοσμά του Αιτωλού στον Καθεδρικό

   Η μνήμη του εθνεγέρτου Αγίου και προστάτου των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας πατρο-Κοσμά του Αιτωλού τιμήθηκε δεόντως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

1UIJNMK

    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στο μεγαλείο του Αγίου Κοσμά, τονίζοντας ότι αν και ήταν μόνο ένας άνθρωπος, κατάφερε να οδηγήσει την πατρίδα μας σε αντίσταση προς τον κατακτητή, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα, 200 χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία, την ελευθερία. Αυτή η επιτυχία δεν προέκυψε από τη μια μέρα στην άλλη. Αντιθέτως, ήταν καρπός των κόπων δεκαετιών, κατά τις οποίες ο Άγιος Κοσμάς, με την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχου, περιήλθε σχεδόν τη μισή Ελλάδα διδάσκοντας με το σκαμνάκι του -διότι ήταν μικρός στο ανάστημα- τους υπόδουλους Έλληνες, οι οποίοι κινδύνευαν από την εθνική αλλοτρίωση. Ως κληρονόμοι της ελευθερίας, για την οποία θυσιάσθηκε ο πατρο-Κοσμάς, του οφείλουμε άπειρη ευγνωμοσύνη και δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στο ύψος της πνευματικότητος του μικρού μεν στο ανάστημα, αλλά ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες.

IMG 9118

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes