2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Οι Ιερές Παρακλήσεις της Α΄ εβδομάδος

Παρασκευή20Αύγουστος2021

Οι Ιερές Παρακλήσεις της Α΄ εβδομάδος

   Η περίοδος της Νηστείας του Δεκαπενταυγούστου δίδει στο ευλαβές πλήρωμα της Εκκλησίας, στους ταλαιπωρημένους από τις δυσχέρειες της καθημερινότητας πιστούς, μία εξέχουσα ευκαιρία για ανακούφιση και πνευματική ανάταση μέσω των Ιερών Παρακλήσεων προς την Υπέραγνο Μητέρα του Θεού. Επί αιώνες οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί συρρέουν στις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια για να ακούσουν τους λογοτεχνικότατους θεομητορικούς ύμνους  και να καταθέσουν τα προς σωτηρίαν αιτήματα τους στη Μεγάλη Πρέσβειρα. Το έθος αυτό ακολουθούσαν τον παλαιό καιρό ακόμη και οι Αυτοκράτορες της Ρωμιοσύνης, οι οποίοι έβλεπαν στο πρόσωπο της Παναγίας μας την Υπέρμαχο Στρατηγό. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, το ότι η Μεγάλη Παράκληση αποτελεί ποίημα του ευσεβούς Βασιλέως Θεοδώρου Δούκα του Λασκάρεως. Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει, όμως το Ιερό αυτό Έθιμο παραμένει ακέραιο έως της σήμερον και αποτελεί γαλήνιο λιμάνι για τους πιστούς που πλέουν στην τρικυμιώδη θάλασσα του βίου.

   Στην Ιερά Μητρόπολη μας οι Ιερές Παρακλήσεις τελούνται ανελλιπώς με συγκινητική την προσέλευση των πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος διέρχεται όσο το δυνατόν περισσότερους Ναούς και Μονές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, ακούοντας τις Παρακλήσεις και εκφωνώντας ομιλίες σχετικές με τη διαχρονική λυτρωτική παρουσία της Αειπαρθένου Μαρίας στη ζωή του κάθε Ορθοδόξου. Απόδειξη αυτής της διαχρονικότητας αποτελεί η σωτηρία πολλών Ιερών και άλλων χώρων από τις φλόγες, κατόπιν θερμής προσευχής των Χριστιανών προς την Γοργοϋπήκοο, την Ελεούσα, την Κοσμοσώτειρα. 

   Την Α΄ εβδομάδα της Νηστείας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Ταξιάρχου Μιχαήλ, Αγίου Ελευθερίου και Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου, την Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων και τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών.

Από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου

IMG 6572

IMG 6577

IMG 6587

Από τον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ασπροπύργου

IMG 6626

IMG 6598

IMG 6612

IMG 6607

IMG 6599

Από τον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Ασπροπύργου

IMG 6636

IMG 6631

IMG 6641

IMG 6633

IMG 6653

Από τον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

IMG 6711

IMG 6763

IMG 6771

Από Ι.Μ. Παναχράντου Μεγάρων

viber image 2021 08 20 00 09 23 817

Από τον Ι.Ν. Αγ. Πάντων Θηβών

IMG 68k65

IMG 6878

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes