2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου στη Δάφνη Αθηνών και στα Λεύκτρα Βοιωτίας

Δευτέρα12Ιούλιος2021

Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου στη Δάφνη Αθηνών και στα Λεύκτρα Βοιωτίας

      Η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του και πατρός της Eλλαδικής Εκκλησίας, εορτάσθηκε με την δέουσα ευλάβεια στην αποστολοβάδιστη Αθήνα και στα Λεύκτρα Βοιωτίας.


unnamed

   Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Δάφνης χοροστατούντος -τη αδεία του οικείου Ιεράρχου, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Καλλινίκου- του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου.

   Ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε πανηγυρική ομιλία με το πέρας της οποίας ευχήθηκε στον αεικίνητο εφημέριο του Ναού, αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Τομαή να συνεχίσει αόκνως, με περισσότερο ζήλο και δύναμη την διακονία των Αγίων Αποστόλων.

   Στην Ακολουθία παρέστησαν ο αξιότιμος Δήμαρχος Δάφνης και Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος και λοιποί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

IMG 5794

IMG 5789

IMG 5800

IMG 5801

IMG 5812

IMG 5833

    Ανήμερα της εορτής των Αγίων Πρωτοθρόνων Αποστόλων ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Λεύκτρα Βοιωτίας, όπου λειτούργησε στο γραφικό ομώνυμο ναΐσκο που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και βρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

    Στις ομιλίες του στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα των δύο τιμωμένων Αποστόλων τονίζοντας ιδιαίτερα την αγιαστική ενέργεια της Θείας Χάριτος, η Οποία νικά την τάξη των φυσικών πραγμάτων. Η Χάρις Αυτή κατέστησε τον αρνητή Πέτρο Ομολογητή Χριστού, στύλο και εδραίωμα της Εκκλησίας, τον δε διώκτη Παύλο, διαπρύσιο κήρυκα του Ευαγγελίου της Αγάπης και πατέρα του Χριστιανισμού των Εθνών. Κάθε άνθρωπος που έχει ανοιχτά τα ώτα της ψυχής του για να ακούσει τον λόγο της Σωτηρίας δύναται να βρεί τον τρόπο για την σωτηρία του μόλις σε μερικές γραμμές από τις επιστολές των δύο Αποστόλων: «Μη γενώμεθα κενόδοξοι, αλλήλους προκαλούμενοι, αλλήλοις φθονούντες», «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε» «παραμυθείσθε τους ολιγοψύχους» «μακροθυμείτε προς πάντας» «αλλήλους αγαπήσωμεν εκτενώς». Οι Άγιοι Απόστολοι, οι οποίοι χάρη στην εμπειρία και την προσδοκία της Αναστάσεως θυσίασαν το είναι τους για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, αψηφώντας την κούραση, τους κινδύνους, τις μαστιγώσεις, την αγνωμοσύνη, τον δόλο των ψευδαδέλφων και αυτόν ακόμη τον σωματικό θάνατο, ήταν εκφραστές της άδολης και καρδιακής Αγάπης που ονομάζεται Ιησούς Χριστός. Αυτή την Αγάπη οφείλουμε κι εμείς να εκφράζουμε, αν θέλουμε να είμαστε δικοί του Φίλοι, δικοί Του μαθητές. Ιδιαίτερα την εποχή της σύγχυσης που διανύουμε είναι ανάγκη εμείς ως Χριστιανοί να διατηρήσουμε την ενότητα και την συνοχή ακόμη και αν διαφωνούμε με την στάση των αδελφών μας απέναντι στα μέτρα υγιεινής.

    Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε οι Άγιοι Απόστολοι να είναι υποστηρικτές μας στον δρόμο για τον Παράδεισο, στον οποίο με ιδιαίτερη σαφήνεια μας δίδαξαν πώς να βαδίζουμε.

6

IMG 0052

IMG 0055

IMG 0058

IMG 0061

IMG 5854

IMG 5861

4

5

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes