2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Οσίου Νικήτα στη Θήβα

Τρίτη06Ιούλιος2021

Η εορτή του Οσίου Νικήτα στη Θήβα

 Η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικήτα του Θηβαίου τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στο γραφικό ομώνυμο Ησυχαστήριο στη Θήβα.
   Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον διακαή πόθο του εορτάζοντος Αγίου να πραγματοποιεί στη ζωή του το θέλημα του Θεού. Τον αυτό πόθο οφείλουμε κι εμείς να καλλιεργήσουμε παρακαλώντας τον Θεό με απλά και καρδιακά λόγια: «Βοήθα με Κύριε και φώτιζε με να κάνω το θέλημα Σου». Τότε ο Κύριος θα μας ενισχύει στην οδό της Αγάπης στην οποία πορευόταν και ο Όσιος Νικήτας. Η Αγάπη αυτή εκφράζεται μέσω της επιθυμίας και της προσπάθειας μας να σωθούν όλοι οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν. 
 
Από τον Εσπερινό 

IMG 5707

IMG 5712

IMG 5704

 Από τη Θεία Λειτουργία 

IMG 5749

IMG 5717

IMG 5722

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes