Η σημαία της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ».

.

Κυριακή02Μαϊος2021

Η σημαία της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ».

KLHRODOTRIA
 
 
      Σήμερα, ημέρα της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού, ημέρα της σωτηρίας του Γένους των ανθρώπων, τιμούμε με μια ενέργεια συμβολική τον δίκαιο Αγώνα των προγόνων μας, εκείνων που περπάτησαν στα χνάρια Του κι αψήφησαν τον θάνατο, χαρίζοντάς μας την εθνική μας ελευθερία.
 
      Με την ημετέρα αρχιερατική ευχή και εντολή καλούνται όλοι οι Ιεροί Ναοί και τα Μοναστήρια της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας να υψώσουν την γαλανόλευκη σημαία, την φέρουσα το σύμβολο της Κληροδότριας, που διανεμήθηκε από εμάς. Η Κληροδότρια, μια Επανάσταση γέννημα της Πίστεως στον Αναστάντα Χριστό, συμβολίζει τις αξίες και τα θεμέλια της ίδιας μας της ταυτότητας. Εκτός από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Κληροδότρια θα μπορούσε να είναι η Εκκλησία, η Ορθοδοξία, η Ρωμιοσύνη, η ίδια η Αλήθεια που μας κληροδότησε το ιερότερο των δώρων.
 
      Η γαλανόλευκη σημαία θα κυματίζει υπερήφανα έως το τέλος του 2021 εις ένδειξη απόδοσης δόξας και τιμής στη μνήμη των προγόνων μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την Ελευθερία.
 
Χριστός Ανέστη!
 
† ο Αττικής και Βοιωτίας Χρυσόστομος