2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η πανήγυρις του Αγίου Μηνά σε Ανθούσα και Βίλια

Τρίτη24Νοέμβριος2020

Η πανήγυρις του Αγίου Μηνά σε Ανθούσα και Βίλια

   Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού τιμήθηκε δεόντως στην ομώνυμη Ιερά Μονή Ανθούσας.

   Την παραμονή της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό, ενώ ανήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της εκ μέρους μας καρδιακής προσευχής για να καταφέρουμε να εξέλθουμε ακέραιοι ψυχή και σώματι από το στάδιο της δοκιμασίας που άπαντες υφιστάμεθα. Πράγματι, πολύ δυσχερείς είναι οι συνθήκες στις οποίες διαβιούμε την περίοδο αυτή, αλλά όσο έχουμε προσηλωμένους τους οφθαλμούς της καρδιάς προς τον Κύριο δεν φοβόμαστε, όπως δεν φοβήθηκε ο Άγιος Μηνάς ενώπιον των βασανιστηρίων, διότι ακριβώς αγαπούσε Θεό και ανθρώπους. Η αγάπη του προς τον Θεό φάνηκε από την εθελούσια θυσία του και η αγάπη του για τον άνθρωπο από την παράκληση που έκανε προς τον Κύριο πριν τον μαρτυρικό του θάνατο: "Κύριε, αν έλθω κοντά σου, πραγματοποίησε τα αιτήματα όσων θα με επικαλούνται". Ο Κύριος άκουσε την δέησή του και χάρισε στον Άγιο μεγάλη παρρησία. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι Χριστιανοί του καταθέτουν τόσο συχνά τα αιτήματα τους και τον έχουν ανάγει σε έναν από τους λαοφιλέστερους Αγίους μας.

Από τον Εσπερινό 

IMG 1747 

IMG 3532

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

IMG 3546

IMG 3552

IMG 3557

IMG 3565

   Επί τη μνήμη του Αγίου Μηνά πανηγύρισε, επίσης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός στα Βίλια, όπου την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Δανηλάτος.

IMG 7107

5NIDUHNUDIHNI

4SJIGNSINJGSIN

5IUDUIRH

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes