2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Στ' Λουκά στην Χαλκίδα

Κυριακή08Νοέμβριος2020

Κυριακή Στ' Λουκά στην Χαλκίδα

5

   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χαλκίδας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Στ' Λουκά και ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της θεραπείας του δαιμονισμένου, κάνοντας έναν παραλληλισμό με την σύγχρονη εποχή. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Χριστός ενώπιον της παρανομίας του απαγορευμένου κέρδους φέρθηκε με πολύ επιείκεια και ευγένεια. Δεν αντιμετώπισε με κακία εκείνους που εξέτρεφαν τη παράνομη, κατά τον μωσαϊκό νόμο, χοιρινή τροφή. Αντίθετα, μόνο με τον πραΰ λόγο Του εξόρκισε την Λεγεώνα των δαιμόνων να βγει από τον ταλαιπωρημένο, δαιμονισμένο άνθρωπο και να εισέλθει στην αγέλη των χοίρων με αποτέλεσμα οι χοίροι να ορμήσουν στο γκρεμό. Τότε οι Γαδαρηνοί, οι οποίοι είδαν την εντυπωσιακή θεραπεία του πάσχοντος συμπολίτου τους, όχι μόνο δεν ευχαρίστησαν τον Θεό, όχι μόνο δεν ζήτησαν την βοήθειά Του για ενδεχόμενα προβλήματα της δικής τους καθημερινότητας, αλλά έσπευσαν να Τον διώξουν από κοντά τους, διότι στάθηκε εμπόδιο στα παράνομα σχέδια τους. Στις μέρες μας, και ειδικά εν όψει του κορωνοϊού, ο Χριστός διώχνεται για άλλη μια φορά από τους σημερινούς Γαδαρηνούς. Διώχνεται ο Θεραπευτής ψυχών και σωμάτων, ο Μόνος που μπορεί να φέρει την ειρήνη στην κοινωνία, διότι διαχρονικά στέκεται εμπόδιο στους κακόβουλους που θέλουν να έχουν τον παράνομο έλεγχο. Και πώς διώχνεται; Με το κλείσιμο των Ναών και την εκβιαστική απομάκρυνση των πιστών από τον φυσικό τους χώρο, τον χώρο της λατρείας του Τριαδικού Θεού. Σίγουρα, ό,τι υφιστάμεθα είναι προϊόν της δικής μας αδιαφορίας, χαλαρότητας και αμαρτίας. Για αυτό, η ανάγκη έγκειται όχι στις κοσμικές εξεγέρσεις, αλλά στο να ξυπνήσουμε πνευματικά θέτοντας ως στόχο την Θέωση. Τότε, μόνο με έναν πραΰ λόγο ικεσίας, θα αλλάξουνε τα πάντα γύρω μας. Φυσικά, η κάθε μας κίνηση πρέπει να έχει ως αφετηρία την ευχή του πνευματικού οδηγού. Τότε μόνο θα περικλείει την ευλογία του Θεού και θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό μας το διδάσκει το ζεύγος των Μαρτύρων Δημητρίου και Νέστορος, καθώς ο νεαρός και φοβισμένος Νέστωρ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον βάρβαρο Λυαίο, έλαβε αρχικά την ευχή από τον δικό του πνευματικό καθοδηγητή, τον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος με διάκριση του ενέσπειρε το θάρρος με αποτέλεσμα να πετύχει την δυσκατόρθωτη νίκη.

   Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου πανηγύρισε το ομώνυμο Ησυχαστήριο στη Δομβραίνα και το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάρνηθος.

Από το ομώνυμο Ησυχαστήριο στη Δομβραίνα

7

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes