2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Δ’ Λουκά στην Ι.Μ. Αγ. Μηνά Ανθούσας

Κυριακή25Οκτώβριος2020

Κυριακή Δ’ Λουκά στην Ι.Μ. Αγ. Μηνά Ανθούσας

   Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Δ’ Λουκά και ημέρα μνήμης των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, τονίζοντας ότι είναι καθήκον μας η συστηματική καλλιέργεια της ψυχής, ώστε να μπορεί να δεχτεί τον λόγο του Θεού και να καρποφορήσει. Αυτή, άλλωστε ήταν η κύρια πνευματική εργασία των Αγίων Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων, μέσω της οποίας κατόρθωσαν να διατηρήσουν τον Λόγο του Θεού απαράλλαχτο, και στη συνέχεια να τον μεταδώσουν ως φωστήρες στην Οικουμένη. Έχοντας φόβο Θεού και πλήρη επίγνωση των καθηκόντων τους, έγιναν φως για τον κόσμο, σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού: "οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς". Κατάφεραν να προσελκύσουν τους ανθρώπους στον Θεό, όχι προσαρμόζοντας το νόμο του Θεού στα μέτρα των ανθρώπων, αλλά τηρώντας απαρασάλευτα και το «ἰῶτα ἓν» του Ευαγγελίου. Θλίψη προξενεί στους ευσυνείδητους Χριστιανούς το γεγονός ότι ορισμένοι εκκλησιαστικοί ταγοί, τιμούν τους καθαιρέτας της πλάνης και διδασκάλους της Οικουμένης, η τιμή όμως πέφτει στα αγκάθια των αλλότριων σκοπών τους. Έτσι, δεν διστάζουν να επιδίδονται σε συμπροσευχές με εκείνους που όχι μόνο αθέτησαν «μία κεραία», αλλά ολόκληρο το Μυστήριο του Βαπτίσματος, εν ονόματι μιας αλλοιωμένης αγάπης.

IMG 3383

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes