2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Δεκαετές μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας μας, Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου

Σάββατο19Σεπτέμβριος2020

Δεκαετές μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας μας, Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου

 

11

   Σήμερα, ημέρα μνήμης του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, συμπληρώθηκαν δέκα έτη από την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας μας, Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου. Για τον λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων, κτίτωρ της οποίας υπήρξε ο Μακαριστός, όπου ιερούργησε την Θεία Λειτουργία και τέλεσε την Ακολουθία του μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Πρωθιεράρχου.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ματαιότητα των επιγείων, όπως την αποτυπώνει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: " Ὡς ἄνθος μαραίνεται, καὶ ὡς ὄναρ παρέρχεται". Ο κάθε άνθρωπος που έρχεται στον κόσμο αποκτά τις δικές του εμπειρίες, κοπιάζει για να πετύχει τους στόχους του, εργάζεται για να εξασφαλίσει τα προς την προσωπική του ευημερία, αλλά κάποια στιγμή, όλη η βιοτική φροντίδα διακόπτεται ξαφνικά από τον θάνατο. Τότε, μια ολόκληρη ζωή, ένα βαθύ γήρας, γίνεται μια στιγμή, που περνά στην λήθη της ιστορίας. Αυτό μαρτυρεί άλλωστε και ο Δαβίδ, όταν, απευθυνόμενος στον Ύψιστο, λέει: "χίλια ἔτη ἐν ὀφθαλμοῖς σου Κύριε ὡς ἡμέρα ἡ ἐχθές". Αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα ήρθε ο Χριστός να ανατρέψει, νοηματοδοτώντας την ανθρώπινη ζωή. Με την Ανάσταση του Χριστού, ο άνθρωπος καθίσταται ικανός να γίνει κατά χάριν Θεός, αρκεί να σταυρώσει τις επιθυμίες και τα πάθη του. Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπός μας, εκμεταλλεύτηκε την ζωή του για αυτό τον σκοπό· να πεθάνει πριν πεθάνει, ώστε όταν πεθάνει να ζήσει με τον γλυκύτατο Ιησού. Το ίδιο επιθύμησε και για το ποίμνιο της Εκκλησίας που με ζήλο υπηρέτησε εκ νεότητος, ρίχνοντας τον εαυτό του στις δύσκολες περιπέτειες του Ιερού Αγώνα υπέρ των πατρώων παραδόσεων.

Η μνήμη του να είναι αιωνία!

IMG 2130

IMG 2132

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes