2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Συνάξεις Κληρικών και Κατηχητών επί τη ενάρξει του νέου Εκκλησιαστικού έτους

Δευτέρα14Σεπτέμβριος2020

Συνάξεις Κληρικών και Κατηχητών επί τη ενάρξει του νέου Εκκλησιαστικού έτους

   Επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους, της νέας ευκαιρίας που ο φιλάνθρωπος Θεός προσφέρει στα πλάσματά Του για μετάνοια και προσωπική ένωση με Εκείνον, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, η καθιερωμένη σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεώς μας.

 

IMG 5067

   Έπειτα από την σύντομη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους Πατέρες και έδωσε τον λόγο στον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας, π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Ο κληρικός και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης" (για την ομιλία πατήστε εδώ).

IMG 5058

   Μετά από την κατά γενική ομολογία επιτυχή ομιλία, ακολούθησε σχετική με το θέμα της συνάξεως συζήτηση, έπειτα από την οποία ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε τον επίλογο της συνάξεως. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος έθιξε τις άστοχες κινήσεις που παρατηρούνται από κληρικούς στον χώρο του διαδικτύου και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ποιμαντική της Εκκλησίας, ενώ επέστησε την προσοχή όλων σχετικά με την ιδέα που ο καθένας σχηματίζει για τον εαυτό του. Η μεγάλη αυτή ιδέα οδηγεί τον κληρικό στην απομόνωση και ως εκ τούτου στην καταστροφή, σύμφωνα με το ρητό του Σολομώντα: «Οὐαὶ τῷ ἑνί». Δεν είναι ο στόχος του ευσυνείδητου κληρικού να προβάλει τον εαυτό του ως σωτήρα, αλλά να αγωνιστεί εν Χριστώ, γνωρίζοντας ότι φέρει ευθύνη ενώπιον του ποιμνίου· την ευθύνη του αγιασμού των ανθρώπων, πάντοτε σε απόλυτη συνεργασία με την πηγή της χειροτονίας, τον εκάστοτε Επίσκοπο. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη των Ιερέων να γνωρίζουν τους σχετικούς με τα Μυστήρια της Βαπτίσεως και του Γάμου Κανόνες, προκειμένου να ενημερώνουν το ποίμνιο για να στερεωθεί η ευταξία στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια, ενώ κλείνοντας μίλησε για την εν αγνοία του οικείου Ιεράρχου μυστηριακή εξυπηρέτηση Ναών και Μονών από μη εξουσιοδοτημένους κληρικούς, γεγονός που υποθάλπει μια είδους αναρχία στην Εκκλησία, και συνεπώς δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Χριστιανισμού, ο οποίος απαιτεί την επισκοπική άδεια πριν την τέλεση οιασδήποτε ιεροπραξίας.

   Εν κατακλείδι της εποικοδομητικής συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος ράντισε με τον Αγιασμό τους πατέρες, ανταλλάσσοντας ευχές για καρποφόρο έτος.

IMG 5089

   Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η σύναξη των Κατηχητών της Μητροπόλεως, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος εισήγαγε το πρόγραμμα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, εκφράζοντας την επιθυμία του να καθιερωθεί στο Κατηχητικό Σχολείο η ανάλυση των Ευαγγελικών περικοπών των Κυριακών, προς καλλιέργειαν των παιδιών που αδυνατούν να κατανοήσουν το πρωτότυπο κείμενο του Ευαγγελίου. Έπειτα, ακολούθησαν ερωταποκρίσεις και ανταλλάγησαν απόψεις και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των μαθημάτων. Μεταξύ άλλων, έγινε λόγος για το εθνικό μάθημα με θέμα: «Ιστορία σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας από το 1920 έως σήμερα», που θα αποτελέσει το επίκεντρο των εργασιών της ημερησίας δράσης "το Περιβόλι της Σουμελά", καθώς και για τις ενδεχόμενες δράσεις των πολιτιστικών φορέων της Μητροπόλεως μας, των "Υμνωδών" και της "Λυδίας".

IMG 5095

   Η σύναξη έληξε με την απονομή των διορισμών από τον Σεβασμιώτατο στους Κατηχητές της επικείμενης περιόδου.

IMG 58097

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes