2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΔ' Ματθαίου στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

Κυριακή13Σεπτέμβριος2020

Κυριακή ΙΔ' Ματθαίου στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΔ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της παραβολής του μεγάλου δείπνου, εστιάζοντας στα λόγια του Χριστού: "Πολλοὶ γάρ εἰσι κλητοί, ὀλίγοι δὲ ἐκλεκτοί". Συγκεκριμένα, είπε ότι όλοι μας έχουμε κληθεί στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας από τον Κύριο, αλλά, δυστυχώς, οι περισσότεροι υποκριτικά και συνεπώς αναξίως φέρουμε την ιδιότητα του Χριστιανού, αφού ο τρόπος της ζωής μας είναι ασύμβατος με τα όσα ο Κύριος εδίδαξε. Μπορεί φαινομενικά και για τα μάτια των ανθρώπων να ιστάμεθα με ευλάβεια στην Εκκλησία, αυτό όμως δεν μας καθιστά εκλεκτούς. Βεβαίως η ευλάβεια προς τα θεία είναι απαραίτητη, αλλά σε συνδυασμό πάντα με την καθαρότητα της ψυχής και την εφαρμογή της εν Χριστώ ζωής. Αυτό είναι που θα μας καταστήσει τελικά και κλητούς και εκλεκτούς. Αν έκαστος των Χριστιανών δεν επιδείξει την ανάλογη μετάνοια, και δεν κάνει πράξη, έργο και τρόπο ζωής την αγάπη, την πραότητα, την συγχωρητικότητα, τότε ο Κύριος θα πει στους υπηρέτες Του, Αγγέλους : "ἄρατε αὐτὸν καὶ ἐκβάλετε εἰς τὸ σκότος τὸ ἐξώτερον".

IMG 2026

IMG 2027

IMG 2016

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes