2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εορτή επί τη μνήμη των Αγ. έξι Μαρτύρων στα Μέγαρα

Σάββατο29Αύγουστος2020

Εορτή επί τη μνήμη των Αγ. έξι Μαρτύρων στα Μέγαρα

   Τη επαύριον της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων έξι Μαρτύρων των Μεγάρων.
   Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός στο εορτάζον ομώνυμο Μονύδριο που βρίσκεται στα Μέγαρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Χρυσοστόμου.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη του κάθε ανθρώπου να προστρέξει σε κάποιο πρόσωπο για να λάβει παρηγοριά, να ακούσει λόγους  πνευματικούς και να στηριχτεί στον αγώνα της ευσέβειας. Στην Εκκλησία μας πρωτίστως η Θεοτόκος και έπειτα οι Άγιοι αποτελούν τα στηρίγματα αυτά των Χριστιανών. Ατενίζοντας το παράδειγμα των Αγίων, και ιδιαιτέρως κατά την σημερινή ημέρα των Αγίων έξι Μεγαρέων, αντιλαμβανόμαστε ότι όπου υπάρχει ο Χριστός εκεί υπάρχει και η πνευματική αντίσταση. Οι Άγιοι Μάρτυρες μπορεί να κατακρεουργήθηκαν, αλλά διατήρησαν αλώβητο στον εσώψυχο κόσμο τους το μεγαλύτερο δώρο του Θεού, την ελευθερία, διότι προτίμησαν να θανατωθούν για την πίστη προς τον Χριστό, παρά να ενδώσουν στα κελεύσματα των τυράννων προδίδοντας την ταυτότητα τους.
   Ανήμερα της εορτής, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πρεσβύτερος π.Ματθαίος Μαβίδης. 

IMG 1655

IMG 1654

IMG 1666

IMG 1692

IMG 1695

IMG 1719

IMG 1759

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes