2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Μνήμη της ανακομιδής του Λειψάνου του Αγ. Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στις ομώνυμες Ι. Μ. σε Αυλίδα και Ν. Ηράκλειο

Σάββατο15Αύγουστος2020

Μνήμη της ανακομιδής του Λειψάνου του Αγ. Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στις ομώνυμες Ι. Μ. σε Αυλίδα και Ν. Ηράκλειο

   Με την δέουσα τιμή εορτάσθηκε η μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στις ομώνυμες Ιερές Μονές στην Αυλίδα και στο Νέο Ηράκλειο.

   Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού αρχικά στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αυλίδος και, ακολούθως, στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Νέου Ηρακλείου, όπου τελούνταν αγρυπνία.

415 352

Από την Αυλίδα 

IMG 1174

IMG 1175

IMG 1178

IMG 1182

Από το Νέο Ηράκλειο

IMG 1188

IMG 1187

   Ανήμερα, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην Αυλίδα χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου. 

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο δια βίου κήρυγμα του Πρώτου των Μαρτύρων, την αγάπη και την συγχωρητικότητα. Τα γνωρίσματα αυτά, τα οποία αποτελούν την επιτομή του Ευαγγελικού μηνύματος δεν τα απέκτησε ο Άγιος κατά την ευλογημένη ώρα του μαρτυρίου του, αλλά αγωνιζόταν να τα καλλιεργεί από την πρώτη στιγμή που ακολούθησε τον Χριστό μας. Ο αγώνας του αυτός ανταμείφθηκε από τον Κύριο, καθώς τη στιγμή που δεχόταν τα θανατηφόρα πλήγματα των λίθων, ο Άγιος είδε αποκεκαλυμμένη τη δόξα του Θεού και τον Υιό να κάθεται εκ δεξιών του Πατρός. Τότε, ο Άγιος Στέφανος επιδεικνύοντας το μεγαλείο της Χριστιανικής του ιδιότητας, παρακάλεσε τον Θεό να συγχωρέσει τους φονευτές του.

   Το παράδειγμα του Αγίου Στεφάνου πρέπει να προβληματίζει τους σύγχρονους Χριστιανούς οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, όχι τον εχθρό τους, αλλά ακόμη και τον αδερφό η πνευματικό τους πατέρα δεν μπορούν να συγχωρήσουν, όταν εκείνος τους κάνει την προς όφελος παρατήρηση. Οπωσδήποτε, οι Χριστιανοί εκείνοι δεν ενδιαφέρονται καρδιακά να αρέσουν στον Χριστό, διότι διαφορετικά θα επιθυμούσαν τον έλεγχο που γίνεται προς όφελος της ψυχής. Αντιθέτως, είναι στραμμένοι στο θέλημα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό, όμως, αποτρέπουν τον εαυτό τους από την πορεία προς την Θέωση, την θέα του Θεού, εκεί όπου έφθασε ο Άγιος Πρωτομάρτυρας, εκεί όπου είναι ανάγκη να φθάσουμε άπαντες.

IMG 1201

IMG 1211

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes