2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Νικήτα στο ομώνυμο Ι.Η. στη Θήβα

Δευτέρα06Ιούλιος2020

Η εορτή του Αγίου Νικήτα στο ομώνυμο Ι.Η. στη Θήβα

   Με νυκτερινή Ακολουθία τιμήθηκε φέτος η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικήτα του Θηβαίου στο Ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στη Θήβα.

   Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του εφημερίου των Αγίων Πάντων, Πρεσβύτερου π. Στυλιανού Κομνηνού.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό εκείνο γνώρισμα που ανέδειξε τον φερώνυμο της Νίκης Άγιο, το οποίο δεν είναι άλλο από την καρδιακή επιθυμία να γίνει επίγειος Άγγελος, ενωμένος με τον Θεό. Χάρη σε αυτή την επιθυμία του, δεν δίστασε να υποβάλλει τον εαυτό του σε επίπονες ασκήσεις προκειμένου να γίνει καθαρός απέναντι στον Θεό.

IMG 0027

IMG 0013

IMG 9996

IMG 0021

IMG 0025

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes