2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η 20η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας

Κυριακή05Ιούλιος2020

Η 20η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας

   Λίγο πριν την ολοκλήρωση της περιόδου της νηστείας των Αγίων Αποστόλων, οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας εκδήλωσαν για άλλη μια φορά την πίστη τους στον Τριαδικό Θεό -έτι περισσότερο- με την έμπρακτη υπακοή τους στη 2η μεγάλη εντολή, αυτής της αγάπης προς τον πλησίον. 

   Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο στην Ιερά μας Μητρόπολη εκδηλώνεται -μεταξύ άλλων- με την πρόθυμα εθελοντική προσφορά αίματος μέσω της τακτικής αιμοδοσίας που τα αρμόδια στελέχη, με την ευχή του Επισκόπου μας, διοργανώνουν, με στόχο την κάλυψη της ανεπάρκειας του μέγιστου αυτού αγαθού για τους αδελφούς μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Η προσφορά αίματος δεν είναι άλλο από την προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο ανεξαιρέτως, όπως υποδειγματικά πρώτος ο Κύριος μάς δίδαξε. Ο απαράβατος αυτός κανόνας για τους συνεπείς αιμοδότες – ενορίτες των Ναών Ασπροπύργου και Αχαρνών, αποτελεί -συνειδητά- μέρος της εν Χριστώ παιδείας τους.  

   Σήμερα, Κυριακή Δ’ Ματθαίου, οι τακτικοί αιμοδότες συγκεντρώθηκαν, κατόπιν ανακοινώσεως της Μητροπόλεως, στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου, προκειμένου να συμμετέχουν στην 20η τακτική Αιμοδοσία  της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας.

   Ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, κατά την επίσκεψή του στο χώρο της αιμοδοσίας, συνομίλησε με τους ιατρούς και τους παρευρισκόμενους εθελοντές αιμοδότες και ευλόγησε την δράση. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Επίσκοπός μας τόνισε πως παρά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που μας έχουν επιβληθεί, εμείς, με απόλυτο σεβασμό στην ασφάλεια των συνανθρώπων μας και τη δημόσια υγεία, διατηρούμε την επικοινωνία μας αλώβητη και τις σχέσεις μας αναλλοίωτες, όπως αναλλοίωτη πρέπει να παραμείνει, είπε, η επικοινωνία και η κοινωνία των Ορθοδόξων. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντες για την πολύτιμη προσφορά τους, ιδιαιτέρως δε, το κλιμάκιο των ιατρών από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» το οποίο έχει την ευθύνη των αιμοληψιών, και βεβαίως τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Αιμοδοσίας και συγκεκριμένα τον κ. Κωνσταντίνο Βενιέρη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κα Σοφία Μαυρίδη, την Κατηχήτρια του Ναού κα Σοφία Μεσαριτσίδη καθώς και τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου π. Ματθαίο Μαβίδη.

1

2

3

4

5

6

8

image0

9

10

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes