2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο

Τετάρτη03Ιούνιος2020

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο

   Μέγας πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε εχθές το απόγευμα, επί τη μνήμη των Θεοστέπτων Αυτοκρατόρων και Αγίων θεμελιωτών της Ρωμιοσύνης, του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της Αγίας μητρός αυτού Ελένης, στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου.

   Η Αρχιερατική Ακολουθία τελέσθηκε χοροστατούντος -του φιλοξενουμένου υπό του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου- Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γεροντίου που τίμησε την εορτή με την παρουσία του. Οι Κληρικοί και οι λαϊκοί που προσήλθαν να τιμήσουν τους μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας, είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα  των εορταζομένων Αγίων που είχαν τεθεί σε προσκύνημα.

   Ακολούθησε μικρή λιτάνευση της Ιεράς εικόνας των Αγίων με τη συμμετοχή νέων από τα Κατηχητικά της Μητροπόλεως, ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές, που κατέληξε στον προαύλιο χώρο.

   Από την ειδικά διαμορφωμένη για την εορτή εξέδρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία, αφιερωμένη στο μοναδικό έργο που επιτέλεσαν για τον Χριστιανισμό και τη Ρωμιοσύνη οι τιμώμενοι Άγιοι. Η ίδρυση και η  ανάπτυξη της μοναδικής στην παγκόσμια ιστορία, χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, πάνω στα θεμέλια της Χριστιανικής πίστεως και του μπολιασμένου με την αλήθεια αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, είναι η μεγαλύτερη για εμάς σήμερα κληρονομιά. Ο Μέγας εκείνος άνδρας, είπε ο Σεβασμιώτατος, εδραίωσε τη Χριστιανική Πίστη σε όλο το εύρος της Νέας Ρώμης, με σημαία του το Χριστιανικό σύμβολο, τον Σταυρό. Το «αμφιλεγόμενο» για κάποιους πρόσωπο της ιστορίας, καθιέρωσε τόσο βαθύ πολιτισμό, ήθη και συνήθειες, που παρά τη παρέλευση χιλίων εξακοσίων ετών, εξακολουθούμε να τηρούμε στη ζωή της Εκκλησίας και στην καθημερινότητά μας. Ο Άγιος Κωνσταντίνος θέσπισε την ανεξιθρησκεία με το Διάταγμα των Μεδιολάνων, παύοντας έτσι τα μαρτύρια των πιστών των πρώτων Χριστιανικών χρόνων. Συγκάλεσε την Α’ Οικουμενική Σύνοδο και καθιέρωσε την αργία της Κυριακής στη ζωή της Εκκλησίας μας. Ακόμη, παρότρυνε τις μοναχικές αδελφότητες να ενισχύσουν και να περιθάλψουν τους αρρώστους της εποχής, απ’ όπου υιοθετήσαμε και τον διαχρονικό όρο «αδελφή» για τη νοσοκόμα, είπε, ενδεικτικά.

   Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία με του με θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Γερόντιο για την παρουσία του στην εορτή. Λακωνική αλλά ιδιαιτέρως εγκωμιαστική αναφορά έκανε στο πρόσωπο του εφημέριου π. Ματθαίου Μαβίδη και τέλος, πατρικές κι από καρδιάς ευχές έδωσε στους εορτάζοντες κληρικούς τον Πρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Πετσαλίδη και τον Διάκονο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

   Στο τέλος της εορτής ο εφημέριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού παρέθεσαν τράπεζα αγάπης.

IMG 3356

IMG 3343

IMG 3344

IMG 3360

IMG 3361

IMG 3384

IMG 3388

IMG 3396

IMG 3406

IMG 3413

IMG 3417

IMG 3419

IMG 3433

IMG 3435 2

IMG 3439

IMG 3446

IMG 3481

IMG 3484

IMG 3492

IMG 3495

IMG 3583

IMG 3597

IMG 3601

   Σήμερα, τη κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου.

   Ο Επίσκοπός μας, μίλησε για τη μεγάλη προσφορά των Ισαποστόλων Αγίων, για το φιλανθρωπικό τους έργο, την αγάπη τους για το λαό και τις πρωτοβουλίες τους για την πρόοδο της πολιτείας, για την διορατικότητα, τη σοφία, την εν γένει ηγετική τους ικανότητα και δράση. Επρόκειτο για ηγέτες, είπε, που μετέφεραν το φως της Αλήθειας, ανέπτυξαν πολιτισμό και παιδεία στον κόσμο, σε πλήρη αντίθεση και αντιδιαστολή με τους σημερινούς κυβερνώντες της Αγίας Κωνσταντινουπόλεως.

IMG 8956

IMG 8963

IMG 8979

IMG 8985

IMG 8989

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes