Εν όψει ζωντανής μετάδοσης Ιερών Aκολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

.

Παρασκευή10Απρίλιος2020

Εν όψει ζωντανής μετάδοσης Ιερών Aκολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

   Στις ημέρες της σχεδόν καθολικής σιωπής με αφορμή την παγκόσμια πανδημία του φονικού κορονοϊού, είναι γεγονός πως έχουν ανατραπεί σχεδόν τα πάντα στην καθημερινότητα και την επικοινωνία των ανθρώπων. Το σημαντικότερο, για εμάς τους Χριστιανούς, είναι ότι έχει αλλάξει η συμμετοχή της κοινής προσευχής εντός των Ιερών Ναών, με αποκορύφωμα αυτές, τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. 

   Επωμιζόμενοι όλα τα μέτρα που έχει επιβάλλει το κράτος για την διασφάλιση της υγείας όλων, και μη θέλοντας κανένας από εμάς να δημιουργήσει το ελάχιστο πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, αναλαμβάνοντας με επίγνωση το βάρος των ευθυνών μας, επιλέξαμε οι Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας να μεταδίδονται ζωντανά από το διαδικτυακό  κανάλι της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας με την ελπίδα, στο ελάχιστο, να δροσισθούν πνευματικά οι ψυχές των  διψασμένων Χριστιανών. Το πλήρωμα της Εκκλησίας του Χριστού που, ως μη όφειλε, κατ’ αυτή τη δραματική συγκυρία της πανδημίας, έχει «χρεωθεί» τα μέγιστα σε σύγκριση με τους κάθε φύσεως αδιάφορους που κυκλοφορούν ελεύθερα και προκλητικά σε δημόσιους χώρους παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβληθεί μέσω ΚΥΑ.

   Η διαδικτυακή  ζωντανή μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών, δεν είναι η άμεση ένωση Μυστηριακά με τη ζωή της Εκκλησίας, είναι όμως μια παρηγοριά πνευματικής στήριξης για τον καθένα που έχει ανάγκη από λίγη προσωπική, ψυχική παρηγοριά και ξεκούραση. 

Με την ελπίδα ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει θετική ανταπόκριση, ευχόμαστε Καλή Ανάσταση!