2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κατηχητικά σε καιρό «κοινωνικής αποστασιοποίησης»

Τετάρτη01Απρίλιος2020

Κατηχητικά σε καιρό «κοινωνικής αποστασιοποίησης»

Ο Κύριος ευλογεί τα παιδιά 1κ

   Στις συνθήκες «κοινωνικής αποστασιοποίησης» που για πρώτη φορά βιώνουμε, τα στελέχη των Κατηχητικών Σχολείων και των Παιδικών  Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά», με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, εξακολουθούν να εργάζονται με σκοπό να διατηρήσουν τη σχέση και την επικοινωνία τους με τα παιδιά των ενοριών. 

   Οι αρμόδιοι για τη συγγραφή και διανομή των μαθημάτων του Κατηχητικού, σε συνεργασία με τους κατ’ ενορία εφημέριους και Κατηχητές, προωθούν ηλεκτρονικά, κάθε Κυριακή πρωί (την προγραμματισμένη ώρα του Κατηχητικού) τα μαθήματα στους γονείς, οι οποίοι με τη σειρά τους γίνονται για λίγο Κατηχητές. Προγραμματισμένες βιντεοκλήσεις πραγματοποιούνται -τη συνήθη ώρα του Κατηχητικού- από Κατηχητές με ομάδες παιδιών μέσω skype, messenger κ.α., ενώ δεν σταματά καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής η ανταλλαγή και ανάρτηση μηνυμάτων και φωτογραφιών με ζωγραφιές και χειροτεχνίες των παιδιών, σχετικών με το μάθημα της ημέρας. Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με θέματα γύρω απ’ τη ζωή της Εκκλησίας κορυφώνεται κι η εφευρετικότητα εκπλήσσει. Το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί ώστε τα παιδιά, μέσω του μαθήματος της Κυριακής, να παρακολουθούν το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας της Σαρακοστιανής περιόδου, και να μην χάνουν -έστω και μ’ αυτόν τον «απομακρυσμένο» τρόπο- την αξία των ημερών. Συμπληρωματικά ως υλικό του Κατηχητικού, οι γονείς λαμβάνουν ένα μικρό απόσπασμα από το βίο του Αγίου Νεκταρίου, το έργο και τη συμβολή του στο Ελληνορθόδοξο μας φρόνημα και την Ελληνορθόδοξή μας Παιδεία. Η ενέργεια αυτή αφορά στο καθιερωμένο, για τα Κατηχητικά της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, Εθνικού περιεχομένου μάθημα που φέτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο για τα 100 χρόνια από την κοίμησή του.  

   ce91ceb3ceb9cebfcf82 ce9dceb5cebacf84ceb1cf81ceb9cebfcf82 cebdceb5cebfcf82

   Τα κανάλια επικοινωνίας πάμπολλα, η ανάγκη συνομιλίας για θέματα πνευματικά, ζωτική. Καθοριστικό ρόλο στη νέα αυτή κατάσταση, παίζει ο γονιός, η μάνα, ο πατέρας, ο αδελφός, η αδελφή. Ανακαλύπτονται ευαισθησίες, αποκαλύπτονται ταλέντα, απαντώνται ερωτήματα, εκφράζονται ευγενή συναισθήματα. Κορύφωση δε, της επικοινωνίας μεταξύ Ιερέα, γονέων, μελών της οικογένειας και Κατηχητών αποτελεί ο αμοιβαίος λόγος παρηγοριάς, υπομονής κι ελπίδας.

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes