2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή της Τυρίνης στην Αγιοτόκο Χίο

Κυριακή01Μάρτιος2020

Κυριακή της Τυρίνης στην Αγιοτόκο Χίο

   Στην Αγιοτότο Χίο, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε σήμερα, Κυριακή της Τυρίνης, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνας στη Χώρα Χίου Αρχιερατική Θεία λειτουργία. 

   Στο ενθαρρυντικό, προ της ενάρξεως του σταδίου της Μεγάλης Σαρακοστής, κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για την Ευαγγελική περικοπής της ημέρας, αναφερόμενος στο γεγονός στης εκδίωξης των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο. Το αγαπημένο πλάσμα του Θεού, το δημιουργημένο «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή Του», στο οποίο προσέφερε την απόλυτη χαρά και Χάρη, σαν σήμερα, αναγκάστηκε να το εκδιώξει από τον ευλογημένο κήπο της Εδέμ. Ο λόγος ήταν η παρακοή αφενός, και αφετέρου, η άρνηση ανάληψης της ευθύνης του λάθους. Ο θρήνος των Πρωτοπλάστων μετά την πτώση τους, ήταν πρωτόγνωρος για την οικουμένη. Δεν ήταν όμως ο θρήνος της μεταμέλειας, αλλά ο θρήνος για το συμφέρον και την ευδαιμονία την οποία μόλις είχαν απωλέσει.  Το δράμα του ανθρώπου, αυτό το οποίο έως σήμερα διαρκεί, άρχισε τότε, και θα τελειώσει μόνον όταν τον σπαραγμό προκαλέσει η ουσιαστική μετάνοια και η ανάγκη επανένωσης του ανθρώπου με τον Δημιουργό του. Η μετάνοια αυτή, είπε ο Σεβασμιώτατος, έρχεται μέσα από την Προσευχή και τη Νηστεία.

IMG 6578

IMG 6588

IMG 6594

   Στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση εκ μέρους του ποιμνίου, πραγματοποιήθηκε η Χειροθέτηση ως Αναγνώστου, του Νικόλαου Ζιγλή, εκλεκτού μέλους της τοπικής Εκκλησίας, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος έδωσε εγκάρδιες Αρχιερατικές ευχές για καλή και ευλογημένη διακονία στο Αναλόγιο της Εκκλησίας μας.

   Ο Επίσκοπός μας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, θέλησε να εμψυχώσει, να δώσει θάρρος στο ποίμνιο της νήσου που παρευρίσκετο στο Ναό, τόσο για τον πνευματικό και ψυχικό αγώνα που θα ακολουθήσει, όσο και για τον αγώνα τον πατριωτικό, τον ανθρώπινο, μέσα από τον οποίο οι νησιώτες της Χίου διεκδικούν τα κεκτημένα· ένα ποιοτικό επίπεδο ζωής, ένα μέλλον με προκοπή και αξίες στην ιδιαίτερή τους πατρίδα, της οποίας τα πρωτοτόκια δικαίως -όπως η ιστορία επιτάσσει- έχουν κληρονομήσει.

IMG 2702

IMG 2704 

IMG 6602

IMG 6604

   Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη νήσο Χίο, ο Μητροπολίτης μας, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Ματρώνας στις Μέσα Δυδίμες, όπου οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης προχωρούν με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Την ευθύνη της επιμέλειας των εργασιών έχει ο Γέροντας Αθανάσιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων, με την προτροπή και την ευχή του Επισκόπου μας, κ. Χρυσοστόμου.

IMG 6563

IMG 6565

IMG 6569

IMG 6570

IMG 6571

IMG 6572

IMG 6573

IMG 6574

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes