Κυριακή της Απόκρεω στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

.

Κυριακή23Φεβρουάριος2020

Κυριακή της Απόκρεω στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως λειτούργησε σήμερα, Κυριακή της Απόκρεω και ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. 

   Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Χριστός, ευθέως, κάνει λόγο για ζωή μετά θάνατον, εν αντιθέσει προς εκείνους οι οποίοι θεωρούν ότι με τον σωματικό θάνατο έρχεται το οριστικό τέλος. Όπως μας διαβεβαιώνει ο Χριστός, ο κάθε άνθρωπος, μετά τον σωματικό θάνατο κατατάσσεται σε μία από τις δύο ξεχωριστές καταστάσεις του Παραδείσου ή της Κολάσεως, ανάλογα με τις πράξεις που διέπραξε κατά την επίγεια πορεία του. Κατά την Δευτέρα Παρουσία, ο Κύριος δεν θα λάβει υπόψιν το επάγγελμα μας, την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική καταξίωση, ούτε θα δεχθεί δικαιολογίες, αλλά οπωσδήποτε, θα μας κρίνει ανάλογα με την προσπάθεια και τον πνευματικό μας αγώνα να ενωθούμε με Εκείνον, να ενωθούμε με το Φως. Το μέγεθος μάλιστα της φιλανθρωπίας του Θεού φαίνεται από τη χορήγηση του αυτεξουσίου στον κάθε άνθρωπο. Κανέναν δεν πίεσε ο Θεός να Τον ακολουθήσει. Απεναντίας, έλαβε ανθρώπινη σάρκα, σκόρπισε στην ανθρωπότητα το Φως της Αλήθειας και άφησε τον άνθρωπο ελεύθερο να επιλέξει ανάμεσα στο Φως και το σκοτάδι. 

   Ο Άγιος Χαράλαμπος, συμπλήρωσε ο Επίσκοπός μας, ήταν από εκείνους τους σοφούς ανθρώπους που επέλεξαν το Φως. Γι’ αυτό και η μνήμη του παραμένει αιωνία και στολισμένη με τον στέφανο που του απένειμε ο Θεός. Ωστόσο, οι διώκτες του Χριστιανισμού, εκείνοι οι οποίοι ακολούθησαν πιστά το σκοτάδι, χάθηκαν μέσα σε αυτό.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Χαράλαμπο Χαμοσφακίδη, να συνοδεύεται από την προστασία του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Χαραλάμπους.

1

2

3

4

5