2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

ΙΑ’ Κυριακή Λουκά στην Αγία Ματρώνα Χίου

Κυριακή29Δεκέμβριος2019

ΙΑ’ Κυριακή Λουκά στην Αγία Ματρώνα Χίου

   Στην νήσο της Χίου βρέθηκε σήμερα, ΙΑ’ Κυριακή Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Ματρώνας.

   ΙΑ’ Κυριακή Λουκά, κατά την οποία το Ιερό Ευαγγέλιο αναφέρεται στην παραβολή του Μεγάλου Δείπνου την οποία και ανέλυσε στο κήρυγμα της ημέρας ο Επίσκοπός μας, μεταφέροντας στους εκκλησιαζομένους το μήνυμα της παραβολής.
 Ο οικοδεσπότης της παραβολής κάλεσε τους «πιστούς φίλους» του σε Δείπνο, για να τους τιμήσει. Αυτοί όμως δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες. Τότε, αποφασισμένος να παραθέσει Τράπεζα προς τιμήν των ανθρώπων, έστειλε τον υπηρέτη του να οδηγήσει στο λαμπρό Δείπνο τον οιοδήποτε ανεξαιρέτως, ήθελε να παραστεί στο σπίτι, στο τραπέζι και να συνδειπνήσει μαζί του, βεβαιώνοντας ότι "πολλοί μεν είναι οι κλητοί, ολίγοι δε οι εκλεκτοί"
 
   Ο άνθρωπος της παραβολής, εν Χριστώ αδελφοί, είπε ο Σεβασμιώτατος, συμβολίζει τον Θεό, που κάλεσε τους «πιστούς» Φαρισαίους στην Εκκλησία Του, αλλά εκείνοι εμμέσως Τον απέρριψαν. Τότε, στράφηκε προς τα Έθνη που τον αποδέχτηκαν και βαπτίστηκαν Χριστιανοί. Εκείνοι ήταν που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Χριστού. Παρά ταύτα, οφείλουν διαρκώς να προβληματίζονται εσωτερικά εάν συγκαταλέγονται στους εκλεκτούς του Θεού, εάν ζουν για να πραγματοποιούν μόνο το Θέλημα Του.
 
   Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την πρόσκληση που ο Κύριος απηύθυνε στην παραβολή, αναφέρθηκε στο κάλεσμα, στην πανηγυρική πρόσκληση που ο Θεός απευθύνει σε όλους μας, ειδικά την ημέρα των Χριστουγέννων, την ημέρα των Γενεθλίων Του. Θα ήταν ασφαλώς περίεργο και λυπηρό, εάν κάποιος γιόρταζε τα γενέθλια του και οι καλεσμένοι αντάλλαζαν μεταξύ τους δώρα και ευχές, αδιαφορώντας πλήρως για τον οικοδεσπότη. Στην εποχή μας, ωστόσο, συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Όντως η Γέννηση του Χριστού βρίσκεται στο επίκεντρο των ημερών, οι άνθρωποι όμως, εμείς οι Χριστιανοί, ενδιαφερόμαστε για τα πάντα εκτός από τον εορταζόμενο, το σημαίνον Πρόσωπο των ημερών, τον Χριστό μας, και λησμονούμε πως η πρόσκληση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων είναι μόνον και αποκλειστικά δική Του.

IMG 1807

IMG 1808

IMG 1810

IMG 1811

IMG 1816

IMG 1826

IMG 1831

IMG 1833

IMG 1835

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes