2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Γερόντισσας Ακακίας στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αυλίδος

Τετάρτη27Νοέμβριος2019

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Γερόντισσας Ακακίας στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Αυλίδος

   Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Ακακίας, κατά κόσμον Αγγελικής Μπουρίκα, τελέσθηκε σήμερα, στην Ιερά μονή Αγίου Στεφάνου Αυλίδας από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο. 

   Η μακαριστή γεννήθηκε στον Μύτικα Ευβοίας το 1929 και σε πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο Μοναχισμό, όπου έζησε ως Μοναχή 72 χρόνια. Διακρίθηκε για την συνέπεια, την καλοσύνη, την ταπείνωση, την καρδιακή αγάπη της προς τον Κύριο και τον πλησίον, την εργατικότητα, την ελεημοσύνη . Ηγουμένη ανέλαβε το έτος 1977, μετά την εκδημία της μακαριστής Ηγουμένης Ευγενίας. Τα τελευταία χρόνια η υγεία της κλονίστηκε υπομένοντας αγογγύστως τον Σταυρό της δοκιμασίας. Πνευματικός καθοδηγητής της ήταν ο Ιερομόναχος Γεδεών Παπανικολάου +1969, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου, ο οποίος εξήλθε το 1925 από το Άγιο Όρος μαζί με άλλους Πατέρες οι οποίοι στήριξαν τον δίκαιο αγώνα των διωκομένων "παλαιοημερολογιτών".  

   Πλήρης ημερών, η Γερόντισσα Ακακία, πριν 40 ημέρες παρέδωσε την ψυχή της στον Δίκαιο Κριτή. Συγκίνηση προξένησε η παρουσία πολλών πιστών τόσο στην Εξόδιο Ακολουθία, όσο και σήμερα, στο Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνό της. Ευχόμαστε η ψυχή της να καταταγεί στην κατάσταση των Δικαίων. Η μνήμη της αιωνία.

IMG 0601

IMG 0604

   Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε νεκρώσιμο Τρισάγιο, επί του μνήματος, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας.

20191127 121408

20191127 121332

   Στιγμιότυπο από την εξόδιο ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας Ακακίας.

IMG 9147

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes