Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

.

Κυριακή08Σεπτέμβριος2019

Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΒ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος. 

   Ο Επίσκοπός μας, αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε το πόσο μεγάλη ευλογία είναι να έχει κανείς την οικονομική άνεση, αλλά και το πόσο μεγάλο εμπόδιο για την απόκτηση της Βασιλείας των Ουρανών μπορεί να αποτελέσει ο πλούτος όταν η διαχείρισή του δεν γίνεται με κριτήρια την εντιμότητα, τη δικαιοσύνη, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τον μη έχοντα. Ο πλούτος, είπε, όταν υπερεκτιμηθεί, μπορεί να δεσμεύσει τον άνθρωπο, να αποτελέσει ακόμη και τη φυλακή που θα του στερήσει το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον νέο άνδρα της παραβολής, ο οποίος αν και αισθανόταν την ανάγκη αυτοβελτίωσης, δεν κατάφερε να αποδεσμευθεί από τα επίγεια αγαθά του, πράξη που θα τον οδηγούσε στην απόλυτη ελευθερία, την αγιότητα.

   Ο Σεβασμιώτατος, αφού ολοκλήρωσε το κήρυγμα του, κάλεσε τους πιστούς να μνημονεύουν στην προσευχή τους τον προσφάτως κεκοιμημένο Αρχιερέα της Εκκλησίας και της Μητροπόλεως μας μακαριστό κυρό Ακάκιο, ο οποίος θυσίασε την ζωή του υπέρ του ιερού αγώνος της πίστεως.

IMG 7909