2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ι' Ματθαίου στην Ι. Μ. Παναγίας Μεγαλόχαρης Ωρωπού

Κυριακή25Αύγουστος2019

Κυριακή Ι' Ματθαίου στην Ι. Μ. Παναγίας Μεγαλόχαρης Ωρωπού

   Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μεγαλόχαρης Ωρωπού τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, Κυριακή Ι' Ματθαίου.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του «σεληνιαζομένου» νέου. Όταν οι Μαθητές του Χριστού κλήθηκαν να θεραπεύσουν τον νέο, εκείνοι αδυνάτησαν να βγάλουν το δαιμόνιο που τον βασάνιζε. Τότε, ερχόμενος ο Κύριος τους επιτίμησε για την απιστία τους, ενώ, μόλις θεράπευσε τον νεαρό, βεβαίωσε τους Μαθητές ότι το γένος των δαιμόνων νικάται μόνο με προσευχή και νηστεία. Επίσης, εγγυήθηκε ότι με την «ὡς κόκκον σινάπεως» πίστη προς το Θεό, το καθετί που φαντάζει δύσκολο στα μάτια των ανθρώπων μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

   Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος με πικρία τόνισε ότι κάθε φορά που η πατρίδα μας απομακρύνεται από την καρδιακή επικοινωνία με τον Θεό, προκαλεί η ίδια την πτώση της. Όταν όμως οι Χριστιανοί στρέφουν την ελπίδα τους στην Παναγία, και προσεγγίζουν καρδιακά τον Χριστό, τότε ο λαός μας, γνωρίζει ένδοξες στιγμές. Εάν λοιπόν αποτελεί κοινή επιθυμία όλων η πνευματική ανάκαμψη του τόπου μας, οι γονείς οφείλουν να μεταδίδουν στα παιδιά τους τις Χριστιανικές αρχές με την συμπαράσταση του Ιερού Κλήρου. Τότε, θα συγκαταλεχθούμε με τους ευτυχισμένους που δεν είδαν θαύματα, αλλά πίστεψαν ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, υπακούοντας στις άγιες επιταγές Του, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης μας.

IMG 7705

IMG 7615

IMG 7701

IMG 7704 1

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes