2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα Αττικής

Τρίτη02Ιούλιος2019

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα Αττικής

   Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαρνάβα Αττικής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς κ. Γερόντιος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.

   Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Ευρίπου και Ευβοίας, κυρού Παϊσίου (+1987), ιδρυτού της Ιεράς Μονής.

   Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του, αναφέρθηκε αρχικά στη βιοτή του τιμωμένου Αγίου. Ο Όσιος Παΐσιος, είπε, με την ισχυρή θέλησή του και «υπέρ φύσιν» αγωνιζόμενος επιδόθηκε σε επίπονες πνευματικές ασκήσεις επιτυγχάνοντας το ποθούμενο, την Θέωση της ψυχής, και κατέστη έτσι, ένας εκ των Μεγάλων καθηγητών της ερήμου. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Μακαριστού κ. Παϊσίου, ενός Ιεράρχου που κόσμησε με τη δράση του τη μαρτυρική Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. της Ελλάδος.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes