2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή Οσίου Ονουφρίου στην ομώνυμη Ι.Μ. Κερατέας

Τρίτη25Ιούνιος2019

Η εορτή Οσίου Ονουφρίου στην ομώνυμη Ι.Μ. Κερατέας

   Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Ονουφρίου Κερατέας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, στον Εσπερινό.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος μας, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε ένα του χαρακτηριστικό, αυτό της θελήσεως, που τον διέκρινε και τον έκανε ξεχωριστό. Η θέληση του Αγίου Ονουφρίου να ενωθεί με τον Θεό, τον βοήθησε να κάνει τα αδύνατα δυνατά, να υπομείνει συνθήκες ακραίες για τις ανθρώπινες αντοχές, δυσκολίες και κακουχίες μέσα από τις οποίες δεν επιβιώνει ο άνθρωπος. Αν θέλουμε να τιμήσουμε τον εορτάζοντα Άγιο Ονούφριο -όπως και κάθε Άγιο- είπε ο Σεβασμιώτατος, οφείλουμε να τον μιμηθούμε· να επιδιώξουμε με θέρμη να μιμηθούμε κάτι από την παραδειγματική βιωτή του, προσαρμοσμένο, έστω, στις δικές μας δυνάμεις και αντοχές. Τότε σίγουρα, η αποχριστιανοποιημένη κοινωνία στην οποία ζούμε, θα γίνει κοινωνία Αγίων.

   Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο υπό των Ιερομονάχων π. Στεφάνου Τσίκουρα και π. Καλλινίκου Ηλιόπουλου.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes