2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ιερά Πανήγυρις στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου και στην Ι.Μ. Αγ. Κωνσταντίνου Χίου

Δευτέρα03Ιούνιος2019

Ιερά Πανήγυρις στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου και στην Ι.Μ. Αγ. Κωνσταντίνου Χίου

   Με την δέουσα ιεροπρέπεια και σε κλίμα αναστάσιμης χαράς εορτάσθηκε η μνήμη των  μεγάλων κληροδοτών της πίστεώς μας, Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας. Οι κεντρικές λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Άνω Φούσα Ασπροπύργου όπου τελέσθηκε με εξέχουσα λαμπρότητα η καθιερωμένη Ιερά Πανήγυρις, χοροστατούντος στις Ακολουθίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Χρυσοστόμου.

   Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, ενώ ακολούθησε εντυπωσιακή λιτανευτική πομπή της Ιεράς εικόνος και αποτμήματος λειψάνου των τιμώμενων Αγίων, προεξάρχοντος του Επισκόπου μας, πλαισιωμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. Την λιτανεία συνόδευσαν πολυάριθμο πλήθος κληρικών, ένστολοι νέοι και νέες, παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως ενδεδυμένα με παραδοσιακές και άλλες φορεσιές, η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Ασπροπύργου που παιάνιζε πανηγυρικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής, και βέβαια οι πιστοί, το Σώμα της Εκκλησία μας. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν τιμητικά εκπρόσωποι της νεοεκλεγείσας Δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μελετίου, η Πρ. της ΚΕΔΑ Σοφία Μαυρίδου και ο πολιτευτής κ. Σταμάτης Πουλής. 

   Έχουμε χρέος να τιμούμε τους Αγίους ανθρώπους, στους οποίους οφείλουμε τη σπουδαία κληρονομιά που λάβαμε, τις διαχρονικές παρακαταθήκες που αποτέλεσαν απαρχή και βάση για τον εν Χριστώ σημερινό πολιτισμό μας είπε, από εξέδρας ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του, στον προαύλιο χώρο του Ναού όπου και κατέληξε η λιτανευτική πομπή. Ένα ολόκληρο σύστημα αξιών που με την εν Χριστώ θέληση και ανιδιοτέλεια που τους χαρακτήριζε, κληροδότησαν σε εμάς τους Έλληνες, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η πολιτική, στρατιωτική και διοικητική ικανότητα και σύνεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και το Διάταγμα των Μεδιολάνων, της ελευθερίας δηλ. της πίστεως, αποτέλεσε το θεμέλιο για την -για πρώτη φορά στην ιστορία- ελεύθερη εκδήλωση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστεως. Πολιτικός στερεωτής της Ορθοδοξίας και συνεπώς μέγας ευεργέτης ο Άγιος και Μέγας Κωνσταντίνος, αυτός και η Αγία μητέρα του, υπήρξαν Αυτοκράτορες της δικαιοσύνης. Ανήγειραν Χριστιανικούς Ναούς τους οποίους κόσμησαν με ό,τι πολυτιμότερο, αποδίδοντας επιδεικτικά την δέουσα τιμή και ευλάβεια στον Θεό. Ευγνώμονες και υποκλινόμενοι εμείς, σήμερα, τους ευχαριστούμε για όσα προσέφεραν στην ανθρωπότητα και στον Χριστιανικό Ορθόδοξο κόσμο και ευχόμαστε το σπουδαίο παράδειγμα και το θεάρεστο έργο τους, να μιμηθούν οι αυριανοί ηγέτες.

   Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Πειραιώς για τη συμμετοχή του, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρεσβύτερο π. Ματθαίο Μαβίδη και τους συνεργάτες του, που με τη χάρη του θεού, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα έργα γύρω από τον Ναό και να διοργανώσουν την λατρευτική εκδήλωση προς τιμήν των Αγίων. Ευχαριστίες αποδόθησαν στον ιερό κλήρο και στον Δήμο που πάντα ανταποκρίνεται θετικά, τον Βυζαντινό Χορό «Πάτριον Αναλόγιον», τα Κατηχητικά Σχολεία, την Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου, τη Δημοτική Αστυνομία και όλους, όσοι συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή του γεγονότος. Ολοκληρώνοντας δε την ομιλία του, έκανε μια ιδιαιτέρως ευχάριστη ανακοίνωση που αφορούσε στη συνέχεα των έργων για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της Παναγίας Σουμελά.

   Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο εφημέριος π. Ματθαίος και η εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού παρέθεσαν τράπεζα αγάπης.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

IMG 7614

IMG 7615

IMG 7616

   Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, περιστοιχούμενου από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως μας. 

   Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπός μας μίλησε για τα τιμώμενα πρόσωπα με την ευχή να προκύψουν και να υπάρξουν στο μέλλον όμοιες προσωπικότητες που θα συμβάλουν στην ενότητα της Εκκλησίας μας, στην αποκατάσταση εσωτερικών θεμάτων, στην εσωτερική οργάνωση και βέβαια στην απόδοσή της τιμητικής θέσης της Εκκλησίας σε σχέση με την Πολιτεία.

   Το απόγευμα, ανήμερα της εορτής, πραγματοποιήθηκε Μεθέορτος Εσπερινός, ενώ για δεύτερη συνεχή ημέρα τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα από των Ιερών λειψάνων των Αγίων χάριν ευλογίας των πιστών.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

   Πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην ιδιαιτέρως γνωστή για το παραδοσιακό τυπικό της, γυναίκεια Ιερά Μονή Αγίου Κωνσταντίνου στο Φραγκοβούνι της Χίου. Αντίστοιχα, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός κατά την παραμονή, καθώς και πανηγυρική Θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής.  

IMG 5975

20

21

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes