Εορτασμός Αγ. Ιωάννου Θεολόγου & Αγ. Αρσενίου του Μεγάλου στη Λυκόβρυση Αττικής

.

Τρίτη21Μαϊος2019

Εορτασμός Αγ. Ιωάννου Θεολόγου & Αγ. Αρσενίου του Μεγάλου στη Λυκόβρυση Αττικής

   Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Λυκόβρυση τελέσθηκε, σε πανηγυρικό κλίμα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων Ιωάννου του Θεολόγου και Αρσενίου του Μεγάλου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεώς μας.

   Κατά την ημέρα αυτή, άγει τα ονομαστήριά της η Οσιωτάτη Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα, Αρσενία.

   Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Επίσκοπος μας, αναφέρθηκε σε κάποια στοιχεία που χαρακτήριζαν τους εορτάζοντας Αγίους της Εκκλησίας μας. Ο μεν Άγιος Ιωάννης έχοντας ειλικρινή πόθο και αφοσίωση προς τον Διδάσκαλό του, Κύριο ημών Ιησού Χριστό, έτυχε της  ιδιαιτέρας αγάπης και εμπιστοσύνης από Εκείνον, ο Οποίος του ανέθεσε τη φροντίδα της Μητέρας Του, της Παναγίας. Ο δε Άγιος Αρσένιος, επιθυμώντας την ένωσή του με τον Νυμφίο Χριστό, Τον ακολούθησε με τέλεια συνέπεια, αποσκοπώντας αποκλειστικά στην πραγματοποίηση του Θείου Θελήματος, με αποτέλεσμα να τιμηθεί από τον Τιμώμενο και να καταστεί πνευματική παρηγοριά για αμέτρητους Μοναχούς και ευσεβείς Χριστιανούς που προσέτρεχαν σε αυτόν.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στη Γερόντισσα Αρσενία, να έχει σωματική και ψυχική δύναμη και με την πρεσβεία του Αγίου προστάτου της Αρσενίου, να αξιωθεί τέλους αγαθού.

1A

1

2

4

5

6

7

8

10

11

12