2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Παραλύτου στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

Κυριακή19Μαϊος2019

Κυριακή του Παραλύτου στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

   Δ’ Κυριακή από το Πάσχα, σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου .

   Στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, από το θέμα του οποίου αντλεί την ονομασία της η ημέρα, περιγράφεται η σωματική ίαση του παράλυτου άνδρα, που επί σειρά 38 ετών περίμενε δίπλα στην κολυμβήθρα Βηθεσδά για να θεραπευθεί. Ο Χριστός μας, προσέγγισε τον παράλυτο άνδρα κάνοντάς του ερωτήσεις, όχι διότι δεν γνώριζε την κατάστασή του, αλλά για να εκμαιεύσει, μέσα από την συνομιλία, το πιθανό εναπομένον ίχνος αγάπης και πίστης του θλιβερού ανδρός προς τον Θεό. Ο Χριστός γνώριζε πως ο παραλυτικός δεν ήταν μόνον σωματικά ανάπηρος, αλλά και πνευματικά «νεκρός». Αυτό ακριβώς το σημείο, της πνευματικής παραλυσίας, έθιξε κατά την ομιλία του ο Επίσκοπός μας. Ο Χριστός, θα μπορούσε να θεραπεύσει τον κατάκοιτο άνδρα, χωρίς να προκαλέσει τη συνδιάλεξη μαζί του. Σκοπός Του όμως, ήταν η εσωτερική αφύπνιση του ανθρώπου, με αφορμή την σωματική του ίαση. Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο και για την αγνωμοσύνη και την αχαριστία, ένα φοβερό αμάρτημα, που καταδικάζει αυτούς που αδυνατούν να αποδώσουν το δίκαιο στους άλλους, που λησμονούν την πρότερή τους κατάσταση και που αρνούνται  να ανταποδώσουν το καλό που έχουν δεχθεί. Ο Χριστός προειδοποιεί τον θεραπευμένο πλέον άνδρα, να είναι προσεκτικός, και να μην αμαρτάνει στο μέλλον, διότι θα τον βρει μεγαλύτερο κακό. Η προειδοποίηση και προτροπή αυτή του Κυρίου, είναι ένα σαφές κάλεσμα σε μετάνοια προς τον άνθρωπο που έχει ήδη ευεργετηθεί, έχει ήδη γίνει δέκτης της προσφοράς και της αγάπης του Θεού. Σαν κι αυτόν, πολλοί από εμάς είμαστε και σήμερα. Ας το παραδεχθούμε κι ας αποδώσουμε τις ευχαριστίες στον Μέγα Ευεργέτη μας, το Θεό.

20190519 084341 1

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes