«100 χρόνια Αλήθεια» - Εναρκτήρια εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας στο Σύλλογο «οι Ακρίτες του Πόντου»

.

Παρασκευή17Μαϊος2019

«100 χρόνια Αλήθεια» - Εναρκτήρια εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας στο Σύλλογο «οι Ακρίτες του Πόντου»

   Στην αίθουσα του Συλλόγου «οι Ακρίτες του Πόντου» στη Γκορυτσά Ασπροπύργου φιλοξενήθηκε σήμερα, η εναρκτήρια εκδήλωση της σειράς δράσεων της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας με θέμα «100 χρόνια Αλήθεια».

   Το πρόγραμμα της πρώτης αυτής ενέργειας συμπεριελάμβανε παραδοσιακά άσματα του Πόντου από την Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεως μας «Υμνωδοί» υπό την χοραρχία του κ. Ιωάννη Κιαχόπουλου, η οποία και πλαισίωσε την κεντρική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου. Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής μέσα από μια περιεκτική ιστορική αναδρομή. 

   Σκοπός τόσο της αποψινής εκδήλωσης, όσο και αυτών που θα ακολουθήσουν έως το τέλος του έτους, είναι η απόδοση φόρου τιμής στους 353.000 αδίκως δολοφονηθέντες αδελφούς Ποντίους, ύστερα από την συμπλήρωση των 100 ετών από το τραγικό ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας.

   Την εκδήλωση εκ μέρους του Συλλόγου, χαιρέτησε ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Ποιμενίδης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Δημοτικής αρχής και βέβαια πολίτες του Ασπροπύργου.

Aspropyrgos 

1

2

3

4

5

6

7

8

11

10

DSC 0113

12

13

14

15

DSC 0028