2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

Σάββατο27Απρίλιος2019

Ο Εσπερινός της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

   Σε κλίμα χαράς, που πηγάζει από την ένδοξη νίκη του Χριστού μας κατά του θανάτου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο απέριττο κάλλος που χαρακτηρίζει την λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η υμνολογία των Αγίων ημερών που διανύουμε, ωθεί όλη την πλάση σε δοξολογία του Πλάστου, μιλάει για την Ανάσταση του Χριστού και την συνακόλουθη ανάσταση των νεκρών με συμβολισμούς από την Παλαιά Διαθήκη και σκορπά το μήνυμα της Ελπίδας και του Φωτός. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντική η ευλάβεια την ώρα της Θείας Λατρείας, ώστε αφενός να διατηρείται η κατάνυξη και αφετέρου να δεχόμαστε τα Θεία μηνύματα. Την αποκλειστικότητα της ωραιότητας αυτής έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία που απαρασάλευτα τήρησε τη διδασκαλία του Χριστού. Εξαιτίας αυτού, άλλωστε, το Άγιο Φως είναι προνόμιο των Ορθοδόξων· ένα υπέρτατο θαύμα που, στεντόρεια τη φωνή, διακηρύττει ότι Χριστός αληθώς Ανέστη. Το μέγα αυτό θαύμα πολεμούν οι εχθροί της πίστεως, υποστηρίζοντας ότι η Ανάσταση είναι μυθοπλασία· Η πραγματικότητα ωστόσο μαρτυρά, ότι οι αμφισβητίες του Χριστιανισμού βάλλονται κατά της πίστεώς μας, διότι φοβούνται τη δύναμη με την οποία αυτή επέζησε δύο χιλιετίες, παρά τους σκληρούς διωγμούς.

   Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του με την ευχή, το Φως του Χριστού να πλημμυρίζει την ζωή όλων, όσοι επιθυμούν να το φυλάσσουν στην καρδιά τους.

1

2

3

4

5

8

9

10

12

13

11

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes