2b.jpg

Η εορτή του εν Χώναις θαύματος στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

Τρίτη19Σεπτέμβριος2023

Η εορτή του εν Χώναις θαύματος στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

    Επί τη αναμνήσει του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη στον Ασπρόπυργο.

enxwnais

   Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε από Ιερείς ο Μέγας Εσπερινός και ακολούθησε Λιτανεία πέριξ του Ναού.

EN XONAIS 23 1 of 8

EN XONAIS 23 4 of 8

EN XONAIS 23 5 of 8

EN XONAIS 23 6 of 8

EN XONAIS 23 7 of 8

EN XONAIS 23 8 of 8

    Ανήμερα, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. 

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας εξιστόρησε το θαύμα του Αρχαγγέλου και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, όπου ο Χριστός λέει στους Μαθητές του: «ὁ ἀκούων ὑμῶν ἐμοῦ ἀκούει, καὶ ὁ ἀθετῶν ὑμᾶς ἐμὲ ἀθετεῖ». Μέσα από την φράση αυτή γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η αρετή της υπακοής εντός της Εκκλησίας, ιδιαίτερα δε, η υπακοή προς τον Ορθόδοξο Αρχιερέα, η οποία κατά τον Κύριό μας είναι υπακοή προς τον ίδιο τον Θεό. Αντιθέτως η ανυπακοή, το γέννημα της υπερηφάνειας και του ιδίου θελήματος προξενεί την πτώση και τον θάνατο της ψυχής, όπως υπήρξε αιτία πτώσεως και αυτού ακόμη του Εωσφόρου. 

   Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στην αποστολική φράση «πᾶσα παράβασις καὶ παρακοὴ λαμβάνει τὴν ἔνδικον μισθαποδοσίαν», τονίζοντας ότι ο Θεός είναι Δίκαιος, και οπωσδήποτε αργά ή γρήγορα ανταποδίδει στον άνθρωπο είτε τις δίκαιες, είτε τις άδικες πράξεις.

   Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Ταξιάρχης Μιχαήλ να μας προστατεύει υπό την σκέπη των πτερύγων του, δίνοντας, παράλληλα δύναμη στον γέροντα Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Ψωμιάδη.

εν χοναισ προι 23 3 of 3