2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Δ΄ στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας

Παρασκευή24Μάρτιος2023

Η Δ΄ στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας

   Την ακολουθία της Δ' στάσης των Χαιρετισμών προς την Αρχόντισσα Παναγιά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στον Ιερούς Ναούς Αγίου Ελευθερίου και Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου. 

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας ανέφερε ότι, κατά τον υμνωδό, η Παναγία μας, δεν είναι μεν Θεός, είναι όμως μετά Θεόν η θεός, τα δευτερεία της Τριάδος η έχουσα, ως Μητέρα του Θεού. Και αξιώθηκε να αποκτήσει τόση δόξα ώστε να καταπλαγεί ακόμη και ο Αρχιστράτηγος Γαβριήλ, όπως ψάλλουμε στο τροπάριο «Την ωραιότητα», εξαιτίας της παρθενίας και της αγνότητάς της. Η παρθενία αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή των χριστιανών, αποτελεί και αιτία βράβευσης από την Εκκλησία σε αυτούς που την έχουν διατηρήσει μέχρι το γάμο τους. Αυτή η βράβευση είναι το στεφάνωμα του ζευγαριού. Στεφάνωμα για την νίκη τους στον αγώνα διατήρησης καθαρών των σωμάτων τους. Δυστυχώς, αυτό το στεφάνωμα έχει περάσει στις μέρες μας στο τυπικό μέρος του Γάμου, διότι οι περισσότεροι που προσέρχονται στο ιερό Μυστήριο έχουν βιώσει τον γάμο πριν τον Γάμο. Σε αυτή την παρακμή των ηθών και την κατάπτωση της αντίληψης των ανθρώπων για την παρθενία, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διδάσκει τα νεαρά μέλη της ότι κάποια στιγμή θα φύγουμε από αυτή τη ζωή και για να εξασφαλίσουμε τη ζωή μετά τη ζωή οφείλουμε να αγωνισθούμε όπως θέλει ο Θεός. 

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία μας, στην οποία αναθέτουμε την πάσαν ελπίδα μας, να πρεσβεύει στον Υιό της για να εξασφαλίζει την ειρήνη στις ψυχές μας.

Από τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου

Untitled Album 2 of 8

Untitled Album 4 of 8

Από τον Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά

Untitled Album 5 of 8

Untitled Album 6 of 8

Untitled Album 8 of 8

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes