2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Οι Ακολουθίες της Μικρής και Μεγάλης Παράκλησης και κατά το δεύτερο ήμισυ της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου

Τετάρτη26Αύγουστος2020

Οι Ακολουθίες της Μικρής και Μεγάλης Παράκλησης και κατά το δεύτερο ήμισυ της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου

   Επί σειρά αιώνων τα ιερά λόγια των Παρακλήσεων προς την Πάναγνο Μητέρα του Θεού διεγείρουν την κατάνυξη των πιστών, οι οποίοι κλίνουν το γόνυ ενώπιον της Κυρίας των Αγγέλων, εκφράζοντας συγχρόνως τα αιτήματά τους.

   Με την βοήθεια του Θεού οι Ακολουθίες της Μικρής και Μεγάλης Παράκλησης έλαβαν πέρας και οι προετοιμασθέντες με την εγκράτεια προσδοκούν πλέον τη λαμπρή και κοσμοχαρμόσυνη ημέρα της Κυρά-Παναγιάς.

   Κατά το δεύτερο ήμισυ της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στις Παρακλήσεις των Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως, Αγίου Νικολάου Αχαρνών και Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων, του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Οδηγητρίας - Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών και των Ιερών Ναών Αγίου Κωνσταντίνου Ασπροπύργου και Υπαπαντής Μαρκοπούλου.

   Στην περιοδεία του, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε σχετικές με το πρόσωπο της Παναγίας μας ομιλίες, τονίζοντας ιδιαίτερα την αμεσότητα της ανταποκρίσεώς Της στα αιτήματα των αληθινών Χριστιανών, εκείνων οι οποίοι ζουν πρωτίστως για να κάνουν το θέλημα του Θεού. Ως παράδειγμα, ανέφερε ο Μητροπολίτης μας την Σκέπη και Οδηγία της Παναγίας στη διάρκεια της Επανάστασης κατά των Οθωμανών κατακτητών, του Ελληνο-ιταλικού πολέμου και τη γερμανικής κατοχής. Οι στρατιώτες, εκείνη την εποχή, είχαν τόση πίστη, ώστε με μια μόνο προσευχή δέχονταν πλούσια την Χάρη της Θεοτόκου, η Οποία οφθαλμοφανώς προσέτρεχε για να τους καθοδηγήσει στην μάχη. Όπως τότε, έτσι και τώρα, μπορεί ο κάθε πιστός να εξασφαλίσει την μεσιτεία της Παναγίας για κάθε του αίτημα, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη πίστη.

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στα εκκλησιάσματα των ενοριών ευχές για "Καλή Παναγιά".

 

Κυριακή 23/8 Ιερός Ναός Αγ. Τριάδος Ροδοπόλεως

 IMG 1541

Κυριακή 23/8  Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αχαρνών 

IMG 4771

IMG 4805

IMG 4779

IMG 4809

Δευτέρα 24/8 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων  

IMG 1547

IMG 1546

Δευτέρα 24/8 Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Αχαρνών

IMG 4259

IMG 1558

IMG 1569

 Τρίτη 25/8 Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου

IMG 1615

IMG 1613

IMG 1621

IMG 1623

Τετάρτη 26/8 Ιερός Ναός Υπαπαντής Μαρκοπούλου

IMG 1624

IMG 1633

IMG 1635

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes