2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Με συγκίνηση η Εξόδιος Ακολουθία του Πρεσβυτέρου π. Λάμπρου

Σάββατο13Απρίλιος2024

Με συγκίνηση η Εξόδιος Ακολουθία του Πρεσβυτέρου π. Λάμπρου

    Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Θεοφόρων Πατέρων Παιανίας η Εξόδιος Ακολουθία του, μακαριστού πλέον, λειτουργού του Υψίστου, π. Λάμπρου Λεούση, ο οποίος εκοιμήθη χθες, μετά από δεκαεξαετή άρση, μετ’ υπομονής, του Σταυρού της ασθενείας.

P LAMPROS KHDEIA 11 of 11

    Την Εξόδιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο μυστήριο του θανάτου, τονίζοντας ότι ο θάνατος αποτελεί την μοναδική και βέβαιη κληρονομιά μας και δεν διακρίνει πρόσωπα και ηλικίες. Για εμάς τους Χριστιανούς, οι οποίοι πιστεύουμε ότι ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών, ο σωματικός θάνατος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κοίμησή μας και η ανάπαυσή μας από τους κόπους, τους πόνους, την λύπη που βιώνουμε εδώ στη γη, εξόριστοι από το φυσικό μας περιβάλλον, τον Παράδεισο.
   Σχετικά με τον μακαριστό Ιερέα, ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση ανέφερε ότι ήρθε για αυτόν η ώρα να αναπαυθεί από τους πόνους της δεκαεξαετούς ασθενείας του, την οποία προσέφερε ο Κύριος για τους λόγους που μόνο Εκείνος γνωρίζει. Αλλά τέτοιου είδους δοκιμασίες, όταν αντιμετωπίζονται με κατά Θεόν υπομονή, εξαγνίζουν και αγιάζουν την ψυχή και την παρουσιάζουν καθαρή έναντι του Κυρίου.
    Για την προσωπικότητα του π. Λάμπρου, ο Επίσκοπός μας τόνισε ότι ήταν ένας Κληρικός συνεπέστατος στα εφημεριακά του καθήκοντα, φιλακόλουθος, ευγενής, ελεήμων. Ήταν ένας «άνθρωπος για τον άνθρωπο», για αυτό και πολύ αγαπήθηκε από τους πιστούς που υπηρέτησε προ της δοκιμασίας του.
    Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ/τατος π. Ευθύμιος Μπαρδάκας, ο οποίος εξέφρασε ευχές για την ανάπαυση της ψυχής του π. Λάμπρου και τον διαβεβαίωσε για την κατά το μέτρον του δυνατού διατήρηση του μνημοσύνου του. 

P LAMPROS KHDEIA 1 of 11

P LAMPROS KHDEIA 2 of 11

P LAMPROS KHDEIA 3 of 11

P LAMPROS KHDEIA 4 of 11

P LAMPROS KHDEIA 5 of 11

P LAMPROS KHDEIA 6 of 11

P LAMPROS KHDEIA 7 of 11

P LAMPROS KHDEIA 8 of 11

P LAMPROS KHDEIA 9 of 11

Είη η μνήμη Λάμπρου Ιερέως αιωνία υπό του Κυρίου!

P LAMPROS KHDEIA 10 of 11

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes