2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Συνοδικὴ Ἐκδήλωσις Κυριακῆς τῆς Ὀρθοδοξίας

Δευτέρα25Μάρτιος2024

Συνοδικὴ Ἐκδήλωσις Κυριακῆς τῆς Ὀρθοδοξίας

   Εκατό χρόνια και μία ημέρα μετά την αποφράδα ημέρα της αλλαγής του ημερολογίου (10/23-3-1924), χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, το απόγευμα τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου Νέας Φιλαδελφείας η καθιερωμένη συνοδική εκδήλωση.

ekdilosiorthodoxias2

   Αρχικά, τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Καλλινίκου, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του Ποιμενάρχου μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού και Μεθώνης κ. Αμβροσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Καλλινίκου.

ekdilosiorthodoxias5

    Τους ιερούς ύμνους απέδωσε ηδυμόλπως χορός ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου του Ναού, Μουσικολογιωτάτου κ. Νεκταρίου Κατσίρη.

ekdilosiorthodoxias7

    Μετά την απόλυση του Εσπερινού, ακολουθήσε εμπνευσμένη ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο με τίτλο «1924-2024: Το βαρύ μας χρέος έναν αιώνα μετά» (Βλ. ΕΔΩ).
    Μέσα από τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος έκανε μία σύντομη ανασκόπηση των βασικότερων γεγονότων που ακολούθησαν την αλλαγή του ημερολογίου και με πνεύμα καταλλαγής εξέφρασε καίριους προβληματισμούς που αποτελεί χρέος όλων να ληφθούν υπ΄όψιν, προκειμένου ἐν ἀληθείᾳ καὶ ἀγάπῃ να λυθούν όσα διέσπασαν την ενότητα των Ορθοδόξων.

ekdilosiorthodoxias10

   Εν κατακλείδι, τον λόγο λαβών ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τον λόγο του κατά την ιστορική επέτειο των 100 ετών από την αλλαγή του ημερολογίου, του ευχήθηκε μακροημέρευση στον αμπελώνα της Εκκλησίας και προέτρεψε τους παρισταμένους Κληρικούς, Μοναχές και λαϊκούς να κρατήσουν δυνατά τις αρχές της Πίστεως και της Πατρίδος μας προς όφελος του παρόντος και του μέλλοντος.

ekdilosiorthodoxias18

ekdilosiorthodoxias20

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes