2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Σε κλίμα χαράς η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Καλλινίκου

Παρασκευή08Μάρτιος2024

Σε κλίμα χαράς η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Καλλινίκου

    Σε χαρμόσυνο κλίμα τελέσθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου Νέας Φιλαδελφείας η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταλαντίου κ. Καλλινίκου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο ως βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών.

xeirotoniatalantiou1

xeirotoniatalantiou2

    Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, όπου σύμφωνα με την τάξη ψάλλονται τα γράμματα της Πεντηκοστής, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του Ποιμενάρχου μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου, Δημητριάδος κ. Φωτίου και Μεθώνης κ. Αμβροσίου. Συμμετείχαν, επίσης, πλειάδα Κληρικών, ως και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στο Ιερό Μυστήριο με χρηστές ελπίδες για να χαρούν με την χαρά του νέου Αρχιερέως της Εκκλησίας μας και να προσευχηθούν για την στερέωσή του στο μέγα υπούργημα της Αρχιερωσύνης.

xeirotoniatalantiou3

xeirotoniatalantiou5

xeirotoniatalantiou6

xeirotoniatalantiou7

xeirotoniatalantiou8

xeirotoniatalantiou9

xeirotoniatalantiou12

xeirotoniatalantiou14

xeirotoniatalantiou15

xeirotoniatalantiou16

xeirotoniatalantiou17

xeirotoniatalantiou18

xeirotoniatalantiou28

xeirotoniatalantiou29

    Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος κ. Καλλίνικος σχημάτισε έναν οιονεί ορισμό της Αρχιερωσύνης, εκθέτοντας μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα από τα οποία οφείλει να εμφορείται ο «εις τύπον και τόπον Χριστού» Αρχιερέας. Επίσης, τόνισε ότι καλείται να υπηρετήσει ως Επίσκοπος την μαρτυρική Εκκλησία μας, την οποία κόσμησαν δια του αγώνος τους σπουδαία πνευματικά αναστήματα με πρώτο τον Άγιο από Φλωρίνης Χρυσόστομο, ενώ αναφέρθηκε ευγνωμόνως σε πρόσωπα που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, τόσο κεκοιμημένων όσο και ζώντων. Ευχαρίστησε δεόντως την Ιερά Σύνοδο για την εμπιστοσύνη προς αυτόν, τους προσελθόντες Κληρικούς, την οικογένειά του, ιδιαιτέρως δε τον Μακαριώτατο Πρωθιεράρχη μας, ο οποίος από τα πρώτα του βήματα τον περιέβαλε με αγάπη. Έκλεισε, παρακαλώντας τον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας, να τον καταστήσει άξιο της Αποστολικής Χάριτος.

xeirotoniatalantiou30

    Στην αντιφώνησή του, ο Μακαριώτατος συγκινημένος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο νέος δρόμος που ανοίγεται σήμερα για τον κ. Καλλίνικο δεν είναι άλλος από την σταυρική πορεία προς τον Γολγοθά. Οι πολλοί, λόγω της πνευματικής τύφλωσης, βλέπουν την Αρχιερωσύνη ως τη λαμπρή μίτρα ή την εξουσιαστική ράβδο. Αυτοί που δύνανται να καταλάβουν, διακρίνουν ότι πίσω από την μίτρα υπάρχει ο ακάνθινος στέφανος και πίσω από την ράβδο, όχι η εξουσία, αλλά η υποχρέωση καθοδήγησης των προβάτων από τον ποιμένα. Αυτή είναι η κατ’ εξοχήν ευθύνη του Επισκόπου, να μεριμνά αγρύπνως για την πνευματική ποίμνη που του ενεπιστεύθη η Εκκλησία. Κλείνοντας, ο Μακαριώτατος προέτρεψε τον χειροτονούμενο: είσελθε εις την χαρά του Κυρίου σου.

xeirotoniatalantiou31

xeirotoniatalantiou32

xeirotoniatalantiou33

xeirotoniatalantiou34

    Ακολούθως, εν σιγή και προσευχή, με την κάθοδο της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος, ο κ. Καλλίνικος κατέστη Επίσκοπος της Εκκλησίας μας, ενεδύθη τα προβλεπόμενα ιερά άμφια υπό τους ήχους της ευχής «Άξιος» και δέχθηκε τον ασπασμό και τις ευχές από Αρχιερείς και Ιερείς.

xeirotoniatalantiou35

xeirotoniatalantiou35c

xeirotoniatalantiou35d

xeirotoniatalantiou35a 1

xeirotoniatalantiou35b

xeirotoniatalantiou37

   Προ της απολύσεως, ο Μακαριώτατος τοποθέτησε την αρχιερατική μίτρα και έδωσε την ποιμαντορική ράβδο στον νέο Επίσκοπο, ο οποίος έκανε την απόλυση και ακολούθως δέχθηκε τις ευχές του περιεστώτος λαού.xeirotoniatalantiou39

xeirotoniatalantiou41   Τους ιερούς ύμνους απέδωσε με πιστότητα ο καλλίφωνος Πρωτοψάλτης του Ναού, κ. Νεκτάριος Κατσίρης.

xeirotoniatalantiou42

 Άξιος ο νέος Επίσκοπος της Εκκλησίας!

xeirotoniatalantiou43

xeirotoniatalantiou45

xeirotoniatalantiou46

xeirotoniatalantiou47

xeirotoniatalantiou48

xeirotoniatalantiou49

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes