2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ποιμαντικές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου

Σάββατο18Νοέμβριος2023

Ποιμαντικές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου

   Μεστή ποιμαντικών δραστηριοτήτων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου απέβη η δύουσα εβδομάδα στο γεώργιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 

   Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου τελέσθηκε νυκτερινή Ακολουθία επί τη μνήμη των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εξ Ασίας, του Οσίου Πατρός ημών Δαυίδ του εν Ευβοία και της Αγίας Νεομάρτυρος Ελένης της εκ Σινώπης του Πόντου, των οποίων αποτμήματα Ιερών Λειψάνων ετέθησαν προς προσκύνηση χάριν ευλογίας των προσελθόντων πιστών. 

AGR SOUMELA AG ELENH 23 1 of 8

AGR SOUMELA AG ELENH 23 2 of 8

AGR SOUMELA AG ELENH 23 3 of 8

AGR SOUMELA AG ELENH 23 4 of 8

AGR SOUMELA AG ELENH 23 5 of 8

AGR SOUMELA AG ELENH 23 6 of 8

AGR SOUMELA AG ELENH 23 7 of 8

AGR SOUMELA AG ELENH 23 8 of 8

   Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό του νέου μηνός. Στο δε Κοινωνικό κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στους Ιαματικούς Αναργύρους, οι οποίοι, στολισμένοι με όλες τις χριστιανικές αρετές, θεράπευαν αμισθί τους ασθενούντας θυσιάζοντας προθύμως τον εαυτό τους για τον πάσχοντα πλησίον. Σημαντική αναφορά έκανε και στην Αγία Νεομάρτυρα Ελένη και κυρίως στην ακλόνητη επιθυμία της να διατηρήσει την αγνότητα του σώματός της αλλά και την πατρογονική της πίστη στον Χριστό, γεγονός που οδήγησε στον μαρτυρικό θάνατό της από τους Αγαρηνούς. 

20231113 221116

20231113 194242

20231113 221038

   Το απόγευμα της Τετάρτης τελέσθηκε στον αυτό Ιερό Ναό η καθιερωμένη Παράκληση προς την Σουμελιώτισσα Παναγιά, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου. Ο Επίσκοπός μας, με το πέρας της Ακολουθίας απηύθυνε πνευματικούς λόγους προς τους συνεπώς συμμετέχοντας στην εβδομαδιαία αυτή πνευματική σύναξη πιστούς. 

   Το απόγευμα της Παρασκευής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τελέσθηκε το Μυστήριο του Αγίου Ελαίου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου π. Μιχαήλ και Κληρικών. 

EYXELAIO 2 of 11

EYXELAIO 1 of 11

EYXELAIO 3 of 11

EYXELAIO 4 of 11

EYXELAIO 5 of 11

EYXELAIO 6 of 11

EYXELAIO 8 of 11

EYXELAIO 9 of 11

EYXELAIO 10 of 11

EYXELAIO 11 of 11

   Με το πέρας του Μυστηρίου, ο Επίσκοπός μας έκανε ομιλία με θέμα την ορθή ανατροφή των παιδιών, ως θεμέλιο και κύτταρο της κοινωνίας. 

IMG 0396

   Σήμερα, Σάββατο, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ξεκίνησε ξανά μία ποιμαντική δραστηριότητα, η οποία είχε διακοπεί με την επιδημία του κορωνοϊού· αυτήν, της επισκέψεως των σπιτιών των ενοριτών του Ασπροπύργου. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι από του έτους 2013 ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόταν σε εβδομαδιαία βάση ανελλιπώς τέσσερεις οίκους από τις τότε τέσσερεις Ενορίες του Ασπροπύργου, ενισχύοντας πνευματικά τους πιστούς, οι οποίοι με χαρά προσδοκούσαν να λάβουν την ευλογία του Αρχιερέως. 

   Κατά τις σημερινές επισκέψεις, όπως και στο κοντινό παρελθόν, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από Ιερέα της περιοχής, μετέφερε λόγους πνευματικούς στις οικογένειες και απάντησε σε απορίες και προβληματισμούς τους. 

   Ευχόμαστε αυτό να είναι μία καλή αρχή για ένα νέο ξεκίνημα μιας προσπάθειας στηρίξεως και ενισχύσεως του λαού μας, ο οποίος έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πνευματικές δράσεις.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes