2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Νοέμβριος 2022

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Η μνήμη του Ευαγγελιστή Ματθαίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

    Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου με αφορμή τα ονομαστήρια του εφημερίου, αιδεσιμωτάτου Πρεσβυτέρου π. Ματθαίου Μ διαβάστε περισσότερα..

Η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης στη Μαγούλα

    Σήμερα, πρώτη ημέρα της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Σαμωνά, Γουρία και Αβίβου, ως και της Αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης της εν Μάν διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Η΄ Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

      Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Η΄ Λουκά.       Στην ομιλία του ο Σε διαβάστε περισσότερα..

Μήνυμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας  κ. Χρυσοστόμου γιὰ τὴν Κυριακὴ Η΄ Λουκᾶ

      Ἀγαπητοὶ ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,       Ἄν τίποτα δὲν γνωρίζαμε ἀπὸ τὴν διδασκαλία τοῦ Κυρίου μας, παρὰ μόνο τὴν σημερινὴ εὐαγγελικὴ διήγηση, αὐτὴ θὰ ἦταν ἀρκετὴ γιὰ διαβάστε περισσότερα..

Με εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκαν τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας

   Η 13η του Νοέμβρη αποτελεί σημαντικό σταθμό του έτους για την Ιερά μας Μητρόπολη. Εκτός του ότι κατά την ημέρα αυτή ο Ιερός Χρυσόστομος επανήλθε στον αρχιερατικό θρόνο της Βασιλεύουσ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Μηνά

   Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού στην μητροπολιτική μας περιφέρεια.      Την παραμονή της μνήμης του λαοφιλού διαβάστε περισσότερα..


Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στις Αχαρνές

     Η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου πατρός ημών Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, εορτάσθηκε με κατάνυξη στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στις Αχαρνές, όπου προΐσταται ο π διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Ταξιαρχών στα Νένητα και στις Αχαρνές

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σύναξη των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων στη Χίο και στις Αχαρνές.    Επίκεντρο του εορτασμού για το νησί της Χίου, το Μοναστήρι του Ταξιάρ διαβάστε περισσότερα..

Επιτυχημένη η 27η τακτική αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας

     Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν με την Χάρη του Θεού από την αφετηρία της αιμοδοσιακής δράσης της Μητροπόλεώς μας.      Σήμερα, Κυριακή Ζ' Λουκά, πραγματοποιήθηκε με απόλ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Ζ' Λουκά σε ενορίες του Ασπροπύργου

    Σήμερα, Κυριακή Ζ' Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος περιήλθε από τους Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδος, Ταξιάρχου Μιχαήλ, Παναγίας Σουμελά και Αγίου Κωνσταντίνου Ασπρ διαβάστε περισσότερα..

Μήνυμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου γιὰ τὴν Κυριακὴ Ζ΄ Λουκᾶ

Ἀγαπητοὶ ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,             «Ὄντως φοβερώτατον τὸ τοῦ θανάτου μυστήριον», ὅπως ψάλλει ὁ ὑμνωδὸς στὴν ἀκολουθία τῆς κηδείας. διαβάστε περισσότερα..

Ανακοίνωση εν όψει των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

Ανακοινώνεται στο ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι επί τη μνήμη του Αγίου πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χ διαβάστε περισσότερα..


Μήνυμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου γιὰ τὴν Κυριακὴ Ε΄ Λουκᾶ

Ἀγαπητοὶ ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,              Μὲ ὅλη μας τὴν ψυχὴ πρέπει νὰ δοξάζουμε τὸν Θεό, καθώς, σὺν τοῖς ἄλλοις, μᾶς ἀξίωσε καὶ μᾶς ἀξ διαβάστε περισσότερα..

Συνάξεις με θέμα «Τα θεμέλια της οικογένειας»

      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο συνάξεις στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τα απογεύματα της Τε διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Αγίου Δημητρίου και Νέστορος στη Θεσσαλονίκη

    Στην συμπρωτεύουσα πόλη της Θεσσαλονίκης βρέθηκε τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος για το διήμερο της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, το διαβάστε περισσότερα..

Μήνυμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου γιὰ τὴν Κυριακὴ ΣΤ΄ Λουκᾶ

Ἀγαπητοὶ ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,              Βασικὴ θέση στὴ σημερινὴ εὐαγγελικὴ ἰστορία, τὴν ὁποία ἀκούσαμε καὶ ἀπὸ τὸν Εὐαγγελιστὴ Μ διαβάστε περισσότερα..

Το Μυστήριο του Ευχελαίου σε Ασπρόπυργο και Αχαρνές

      Απόψε το απόγευμα, παραμονή της μνήμης του πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων Ιακώβου του Αδελφοθέου, του ανδρός ο οποίος μας παρέδωσε το Μυστήριο του Ευχελαίου, μετά την Ακολουθία διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Οσίας Ματρώνης στη Χίο

     Με κατάνυξη η νήσος της Χίου τίμησε τη μνήμη της Χιοπολίτιδος Οσίας Ματρώνης.      Την παραμονή της μνήμης της τελέσθηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή στις Μέσα Διδύμες διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes