2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Μάιος 2021

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου στον Ι. Ν. Αγ. Μηνά Βιλίων

   Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου Δανηλάτου τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων. Στην Θεία Λε διαβάστε περισσότερα..

Εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως, Γερόντισσας Αρσενίας

     Στην αγκαλιά του Νυμφίου Χριστού, που με θέρμη αγάπησε και αόκνως υπηρέτησε, παρέδωσε χθες το μεσημέρι την αγιασμένη ψυχή της η μακαριστή Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Παραλύτου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας

   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος α διαβάστε περισσότερα..

19η Μαΐου, απόδοση φόρου τιμής από την Ι. Μ. Αττικής και Βοιωτίας στους γενοκτονηθέντες Έλληνες του Πόντου

   Το 1994 η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε την 19η Μαΐου εκάστου έτους ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έκτοτε, η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί τα βάσανα, τους εξισλαμισμο διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή των Μυροφόρων στον Ταξιάρχη Νενήτων Χίου

   Στα Μοναστήρια και τους Ναούς της μυροβόλου Χίου υπάρχει η ευλογημένη παράδοση της λιτάνευσης Ιερών Εικόνων κατά την κοσμοχαρμόσυνη πασχάλια περίοδο, προκειμένου να αγιασθεί ο τόπος και διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Αντίπασχα στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Αχαρνών

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Αντίπασχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία τ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Ευαγγελιστού Μάρκου στο Κορωπί

   Η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου τιμήθηκε με την προσήκουσα ευλάβεια στο Ιερό μοναστικό καθίδρυμα Του, στο Κορωπί, κτίτωρ του οποίου υπήρξε ο αείμνηστος Μητροπολίτης Χί διαβάστε περισσότερα..

Ιερά Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι. Μ. Παναγίας Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου

      Την παρελθούσα Αγία και Μεγάλη Παρασκευή, η Πανάχραντος Θεοτόκος θρηνούσε τον άδικο, πλην όμως απολυτρωτικό, θάνατο του Υιού Της. Σήμερα δε, την Παρασκευή της Διακαινησίμο διαβάστε περισσότερα..

Η Εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου

      Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάσθηκε μέσα στην αναστάσιμη λαμπρότητα της Διακαινησίμου Εβδομάδας στους δύο ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητρ διαβάστε περισσότερα..


Η σημαία της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Η ΚΛΗΡΟΔΟΤΡΙΑ».

          Σήμερα, ημέρα της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού, ημέρα της σωτηρίας του Γένους των ανθρώπων, τιμούμε με μια ενέργεια συμβολική τον δίκαιο Αγώνα των προγόν διαβάστε περισσότερα..

«Η Κληροδότρια», Ελληνική Επανάσταση του 1821

   Κληθήκαμε φέτος να εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.     Κι όλοι μας, η Εκκλησία και οι Μητροπόλεις, η Πολιτεία, οι Σύλλογοι κα διαβάστε περισσότερα..



ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2021

για ἐκτύπωση πατήστε ΕΔΩ Ἐν Ἀθήναις, 08/21-04-2021 «Ἀναστάσεως ἡµέρα· λαµπρυνθῶµεν λαοί·  Πάσχα Κυρίου Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν,  καὶ ἐκ γῆς πρὸς Οὐρανὸν Χρισ διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes