Monthly Archive

2021

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Γεώργιο Άνω Λιοσίων

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.     Με το πέρας του Μυστηρίου, στο σύ διαβάστε περισσότερα..

Ως εκ θαύματος αβλαβής από την πυρκαγιά ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ)

   Χθες, 27/7/2021, νέα φωτιά έπληξε την Αττική και συγκεκριμένα τις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Εκάλης και Διονύσου, οι οποίες υπάγονται στον ομωνυμο καλλικρατικό Δήμο.  διαβάστε περισσότερα..

Ἐγκαίνια Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ στὴ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Κυπριανοῦ Φυλῆς

   Χθες, Κυριακή Ε’ Ματθαίου, τελέσθηκαν με λαμπρότητα τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Μαρτύρων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής, ενός έργου ζωής του αοιδίμου Μητροπολίτου Ωρωπού και διαβάστε περισσότερα..

Απάντηση σε άρθρο: "Θεοποιείς την λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης" της Αρχιεπισκοπής Καναδά του νέου ημερολογίου

   Προχθές, 21/7/21, δημοσιεύθηκε σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες  ένα άρθρο της Αρχιεπισκοπής Καναδά του νέου ημερολογίου, με τίτλο: «Θεοποιείς τη λαβίδα; Είσαι ειδωλολάτρης». &nb διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Προκοπίου στον Ασπρόπυργο

   Με την δέουσα ευλάβεια τιμήθηκε η διπλή εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, καθώς και της θαυμαστής ευρέσεως της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας του Καζάν, στον πανηγυρ διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στη Χίο

   Στην Χίο βρίσκεται από χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος επί τη ευκαιρία του εορτασμού των εν Χίω διαλαμψάντων Αγίων και του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στη μν διαβάστε περισσότερα..

"Εξ αμαρτιών μας, νέα Βαβέλ" Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

   «Ὅτε τοῦ πυρός τὰς γλώσσας διένειμεν, εἰς ἑνότητα πάντας ἐκάλεσεν» ο Ύψιστος Θεός της Ειρήνης και της Ομόνοιας. Δυστυχώς, στις μέρες μας  πολλοί έχουν κλείσει τα ώτα τους απέν διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου στη Δάφνη Αθηνών και στα Λεύκτρα Βοιωτίας

      Η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του και πατρός της Eλλαδικής Εκκλησίας, εορτάσθηκε με την δέουσα ευλάβεια στην αποστολοβάδιστη Αθήνα και στα Λεύ διαβάστε περισσότερα..

Γ' Κυριακή Ματθαίου.Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου

      Η σημερινή ημέρα, κατά την οποία εορτάζει ο Όσιος Γερόντιος και οι συν αυτώ Όσιοι Πατέρες των εν Άθω Βουλευτηρίων της Αγίας Άννης, αποτελεί ημέρα ευφροσύνης και ενότητος για την τ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Οσίου Νικήτα στη Θήβα

 Η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικήτα του Θηβαίου τιμήθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στο γραφικό ομώνυμο Ησυχαστήριο στη Θήβα.   Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε διαβάστε περισσότερα..

Η 23η αιμοδοσία της Μητροπόλεως μας

    Παρά την ελάχιστη προηγηθείσα επικοινωνία και την διακριτική αυτή τη φορά πρόσκληση εκ μέρους της Μητροπόλεως μας προς το συνειδητά ευαισθητοποιημένο ποίμνιο της επαρχίας μας, η ανταπόκρ διαβάστε περισσότερα..

Ενθρονιστήριoς λόγος της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Γερόντισσας Παϊσίας

Σεβασμιώτατε Πάτερ καί Δέσποτα, Ἀττικῆς καί Βοιωτίας κ.κ. Χρυσόστομε  Σεβασμιώτατε Μητροπολῖτα, Πειραιῶς καί Σαλαμῖνος κ.κ. Γερόντιε  Σεπτόν Ἱερατεῖον Ὁσιώτατες Γερόντισσες καί λοιπές Μον... διαβάστε περισσότερα..

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου κατά την ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

   Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Γερόντισσα Παϊσία,    Με συγκίνηση ίσταμαι ενώπιον σας την ιστορική αυτή στιγμή, κατά την οποία το Μο διαβάστε περισσότερα..

Η Ενθρόνιση της εκλεγείσης Ηγουμένης, Παϊσίας Μοναχής, στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής

   Σήμερα, Κυριακή των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων, η Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκόβρυσης, αγαλλομένη εόρτασε την πλήρωση της χηρευούσης ηγουμενικής θέσης που πρ διαβάστε περισσότερα..

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Αρσενίας στην Ι. Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως Αττικής

       Σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την Σύναξη της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Οδηγητρίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Παϊσίου στη Λυκόβρυση και στον Βαρνάβα Αττικής

   Επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Μεγάλου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Αγίων Πάντων στη Θήβα

   Επί τη μνήμη πάντων των Αγίων πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Πυρί Θηβών.    Ο Μέγας Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβα διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Οσίου Ονουφρίου στη Κερατέα

   Η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ονουφρίου του Αιγυπτίου τιμήθηκε ιδιαιτέρως στη πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή στην Κερατέα.    Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπε διαβάστε περισσότερα..

Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας του Άξιον Εστί στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στην Παιανία

   Επί τη μνήμη του θαύματος της παράδοσης του θεομητορικού ύμνου «Ἄξιόν ἐστι» από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, στην τοποθεσία “Άδειν” του Αγίου Όρους, πανηγύρισε το ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στην διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στη Μητροπολιτική μας Περιφέρεια

  Το τριήμερο των μεγάλων εορτών της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος εορτάσθηκε μέσα σε κλίμα Αγιοπνευματικής χαράς στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια.   Επίκεντρο του εορτασμού της διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Αγ. Πατέρων Α´ Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων Αττικής

      Στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Χρυσόστομος.     διαβάστε περισσότερα..

"Εάν ημείς σιωπήσωμεν, οι λίθοι κεκράξονται". Άρθρο του Σεβ. Μητρ. Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

   Προ ολίγων ημερών ακούσθηκε από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μια «ενδιαφέρουσα» ομιλία σχετική με το πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα το οποίο απειλεί την πατρίδα μας με τη διαβάστε περισσότερα..

Η απόδοση του Πάσχα στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας

   Η Λαμπρή εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας απεδόθηκε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά στην Ανθούσα. διαβάστε περισσότερα..

Σύναξη Κατηχητών της Μητροπόλεως και Στελεχών των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» στον Καθεδρικό

            Σύναξη των Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμο διαβάστε περισσότερα..

Ιερά Πανήγυρις επί τη εορτή των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο

   Με την ειθισμένη λαμπρότητα, όπως αρμόζει στους αξίους Βασιλείς, τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορος των Ρωμαίων, και Ελένης, της ευσεβ διαβάστε περισσότερα..

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου στον Ι. Ν. Αγ. Μηνά Βιλίων

   Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου Δανηλάτου τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων. Στην Θεία Λε διαβάστε περισσότερα..

Εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως, Γερόντισσας Αρσενίας

     Στην αγκαλιά του Νυμφίου Χριστού, που με θέρμη αγάπησε και αόκνως υπηρέτησε, παρέδωσε χθες το μεσημέρι την αγιασμένη ψυχή της η μακαριστή Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Παραλύτου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας

   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος α διαβάστε περισσότερα..

19η Μαΐου, απόδοση φόρου τιμής από την Ι. Μ. Αττικής και Βοιωτίας στους γενοκτονηθέντες Έλληνες του Πόντου

   Το 1994 η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε την 19η Μαΐου εκάστου έτους ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έκτοτε, η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί τα βάσανα, τους εξισλαμισμο διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή των Μυροφόρων στον Ταξιάρχη Νενήτων Χίου

   Στα Μοναστήρια και τους Ναούς της μυροβόλου Χίου υπάρχει η ευλογημένη παράδοση της λιτάνευσης Ιερών Εικόνων κατά την κοσμοχαρμόσυνη πασχάλια περίοδο, προκειμένου να αγιασθεί ο τόπος και διαβάστε περισσότερα..