Monthly Archive

2020

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Ὁ Συνοδικός ἑορτασμός τοῦ Ἀποστόλου Παύλου

   Τήν Κυριακή, 29-06/12-07-2020, τό ἑσπέρας πραγματοποιήθηκε ὁ Συνοδικός Ἑσπερινός ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Ἀποστόλου Παὐλου, τοῦ καί ἱδρυτοῦ τῆς Ἐκκλησίας τῶν Ἀθηνῶν, στόν Καθεδρικό διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου στη Δάφνη Αθηνών και στα Λεύκτρα Βοιωτίας

   Η οφειλόμενη τιμή αποδόθηκε στους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους, Πέτρο και Παύλο, στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς στην Δάφνη και στα Λεύκτρα.    Το εσπέρας του Σαββάτου, ο Σεβ διαβάστε περισσότερα..

Ἀνακοίνωσις ἑορτασμοῦ Ἀποστόλου Παύλου

Ἀριθμὸς Πρωτ. 3053 Ἐν Ἀθήναις, 25-06/8 - 07 - 2020  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣΠρὸς ἅπαντα τὸν κλῆρον καὶ τὸν λαόν, τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἐκκλησίας ἐν Ἀθήναις, Πειραιεῖ καὶ Ἀττικοβοιωτίᾳ. Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά, Ἡ Ἐκ... διαβάστε περισσότερα..

Για να μην ξεχνιόμαστε…η Αγιά Σοφιά ανήκει στους Ορθοδόξους Χριστιανούς

   Για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο προσκήνιο το ανθρώπινο μεγαλούργημα που έχει χρόνο ζωής 1.500 χρόνια, η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη. Ένας ναός που χτίστηκε αποκλειστικά για τη δοξολ διαβάστε περισσότερα..

Εξόδιος ακολουθία Γερόντισσας Ξένης Ιερά Μονή Αγ. Ματρώνας Χίου

     Την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2020, ημέρα του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου με το πάτριο εορτολόγιο, αφού μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, παρέδωσε την ψυχή της στον αγαπημένο της Νυμφ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Νικήτα στο ομώνυμο Ι.Η. στη Θήβα

   Με νυκτερινή Ακολουθία τιμήθηκε φέτος η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικήτα του Θηβαίου στο Ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στη Θήβα.    Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Μέγα διαβάστε περισσότερα..

Η 20η τακτική Αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας

   Λίγο πριν την ολοκλήρωση της περιόδου της νηστείας των Αγίων Αποστόλων, οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας εκδήλωσαν για άλλη μια φορά την πίστη τους στον Τριαδικό Θεό - διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στην Ι. Μ. Αγίου Μηνά Ανθούσας

   Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Δ’ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. Την ημέρα αυτή τιμάται η Σύναξη πάντων εν Χίω Αγίων, εορτή καθι διαβάστε περισσότερα..

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

   Χαρά και αγαλλίαση ενέπλησε την βυζαντινή πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς ο δοκιμασμένος και λίαν αγαπητός Διάκονος π. Ραφαήλ, ο οποίος τυγχάνει και εγγονός του  π. Ονουφρίου, ενός αξίο διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Παναγίας Οδηγητρίας στις Αχαρνές

   Η μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζομένης Οδηγητρίας, τιμήθηκε ευλαβικά στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Οδηγητρίας και Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών.    Το απόγευμα της Πέμπτη διαβάστε περισσότερα..

Γ’ Κυριακή Ματθαίου, τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς και χειροτονία Πρεσβυτέρου

   Με ιδιαίτερη ευλάβεια τίμησε η Μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνος την μνήμη του Οσίου Γεροντίου του Αθωνίτου και των συν αυτώ Αγίων Πατέρων που έλαμψαν δι' ασκήσεως στα Βουλευτήρια της Αγία διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγ. Ονουφρίου του Αιγυπτίου στην ομώνυμη Ι. Μ. Κερατέας

   Επί τη μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Ονουφρίου του Αιγυπτίου πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κερατέα.    Το απόγευμα της Τετάρτης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπεριν διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του «Ἄξιον Ἐστί» στην Mητροπολιτική μας περιφέρεια

   Επί τη μνήμη της «Συνάξεως τοῦ Ἀρχαγγέλου Γαβριὴλ ἐν τῷ Ἄδειν», όπου ο Αρχάγγελος δίδαξε τον θεομητορικό ύμνο "Ἄξιον Ἐστί" σε κάποιον αγιορείτη Μοναχό, πανηγύρισε το Ιερό Ησυχαστήριο της διαβάστε περισσότερα..

Β' Κυριακή Ματθαίου, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μ. Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος

      Με κάθε εκκλησιαστική ευταξία πανηγύρισε η Ιερά Μονή Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος, ιδρυτής της οποίας υπήρξε ο Μακαριστός π. Θεόκλητος Σαμιώτης, σήμερα, Κυριακή Β' Ματθαίου. Τη διαβάστε περισσότερα..


Ημερήσιο Θερινό Περιβόλι της Σουμελά 2020

Ιερά Μητρόπολις Αττικής & Βοιωτίας Παιδικές Κατασκηνώσεις «Περιβόλι της Σουμελά» Ημερήσιο Θερινό Περιβόλι της Σουμελά 2020 «Άγιος Νεκτάριος, 100 χρόνια από την κοίμησή του» Η Ιερά Μητρόπολις... διαβάστε περισσότερα..

Η λιτανεία της θαυματουργού εικόνας του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ στα Νένητα Χίου

   Η καθιερωμένη λιτανεία της θαυματουργού εικόνας του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ που τελείται παραδοσιακά κάθε χρόνο κατά την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Αγίου Ταξιάρχου Μιχαήλ στα Νένητ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή των Αγίων Πάντων στο Πυρί Θηβών

   Ως απόρροια του ιερού χρέους απέναντι στο θεοσύλλεκτο σύνταγμα των Αγίων, τιμήθηκε και φέτος η λαμπρή πανήγυρη Πάντων των Αγίων στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πυρίου Θηβών.    Στον Μεγά διαβάστε περισσότερα..

Χειροτονίες Διακόνων στην Iερά Μονή Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου

   Την προσωπική τους Πεντηκοστή βίωσαν οι δύο εκλεκτοί και υποδειγματικοί νέοι, μέλη της Εκκλησίας μας, το Σάββατο  24/5 στον Εσπερινό της Πεντηκοστής, ο Στέφανος Τασούλης και ο Κωνστα διαβάστε περισσότερα..

Σύναξη των Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας στον Καθεδρικό

    Η καθιερωμένη ετήσια κατά τη λήξη της κατηχητικής περιόδου Σύναξη των Κατηχητών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, με την παρουσία του Σεβασ διαβάστε περισσότερα..

Ολοκλήρωση του εορταστικού τριημέρου της Αγίας Τριάδος στη Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας

   Με τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως έκλεισε το εορταστικό τριήμερο της Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας.     Το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύ διαβάστε περισσότερα..

Ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

   Το εσπέρας της γενεθλίου ημέρας της Εκκλησίας, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου διαβάστε περισσότερα..

Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Ασπροπύργου

   Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου το εορταστικό τριήμερο, προς τιμήν του Τρισυποστάτου Θεού, στην Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας, αρχής γενομένης από τον Ι διαβάστε περισσότερα..

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ασπρόπυργο

   Μέγας πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε εχθές το απόγευμα, επί τη μνήμη των Θεοστέπτων Αυτοκρατόρων και Αγίων θεμελιωτών της Ρωμιοσύνης, του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της Αγί διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο νέο Ηράκλειο Αττικής

    Με ιδιαίτερη κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων  του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Νέ διαβάστε περισσότερα..

Συνάντηση Στελεχών της Κατασκήνωσης της Ι.Μ.Α&Β «Περιβόλι της Σουμελά 2020»

   Τα στελέχη των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας εργάστηκαν και φέτος με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμ διαβάστε περισσότερα..

1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Πεζογραφίας & Ποίησης των Κατηχητικών Σχολείων Αττικής & Βοιωτίας

Θέμα:  «Άγιος Νεκτάριος, 100 χρόνια από την κοίμησή του»    Η Ιερά Μητρόπολη Αττικής & Βοιωτίας διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Πεζογραφίας & Ποίηση... διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή των Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.    Στην ομιλία το διαβάστε περισσότερα..

Η Απόδοση του Πάσχα στη Ροδόπολη και στις Αχαρνές

   Με περίσσεια χαρά απεδόθη η εορτή της διάβασης της ανθρωπότητας από τον θάνατο στην Ζωή, η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χορο διαβάστε περισσότερα..

Επισκέψεις και αναστάσιμες ευχές στις ενορίες της Μητροπόλεως

   Την καθιερωμένη ετήσια συνήθειά του τήρησε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, επισκεπτόμενος ενορίες της Μητροπόλεως και μεταφέροντας προσωπικά στο ποίμνιο τις ανασ διαβάστε περισσότερα..