2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Αύγουστος 2018

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Ο Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια

              Αγρυπνία για τη Μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε το εσπέρας της 14/27ης Αυγούστου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγί διαβάστε περισσότερα..

Η τελευταία Ιερά Παράκληση του δεκαπενθημέρου στον Καθεδρικό

            Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών τελέσθηκε απόψε η τελευταία Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως του δεκαπενθημέρου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, α διαβάστε περισσότερα..

Ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου της ομάδας των αγοριών των Παιδικών Κατασκηνώσεων το «Περιβόλι της Σουμελά» 2018

              Ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως, η κατασκηνωτική περίοδος της ομάδας διαβάστε περισσότερα..

Περὶ Συνάξεως Κατηχητῶν

Ἀριθμὸς Πρωτ. 2734 Ἐν Ἀθήναις, 11 / 24 - 08 - 2018   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ Πρὸς ἅπαντα τὰ Κατηχητικὰ Σχολεῖα τῆς Ἐπικρατείας   Ἀγαπητὰ τέκνα ἐν Κυρίῳ,   Κοινοποιεῖται εἰς ἅπαν... διαβάστε περισσότερα..

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία καὶ ἡ Ταφὴ τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλονίκης καὶ Δημητριάδος κυροῦ Μαξίμου

             Μετὰ τὴν ἐκδημία τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλονίκης καὶ Δημητριάδος κυροῦ Μαξίμου τὴν πρωΐα τῆς Τετάρτης, 9/22-08-2018, ἡ σορός του μεταφέρθ διαβάστε περισσότερα..

Σε εξέλιξη το έργο των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως

            Σε εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας με την ομάδα των αγοριών να δίνουν τη δική τους μάχη για την διαβάστε περισσότερα..

Ἐκδημία Ἀρχιερέως

            Τὴν 9ην πρωϊνὴν τῆς σήμερον, 9/22-8-2018, εἰς τὴν Μονάδα Ἐντατικῆς Θεραπείας τοῦ Πειραϊκοῦ Θεραπευτηρίου Πειραιῶς, ἐξέπνευσεν ὁ Μακαριστὸς Μητροπολίτης πρώη διαβάστε περισσότερα..

Κατασκηνώσεων συνέχεια - Έναρξη και Αγιασμός για την Ομάδα των Αγοριών στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας

             Με ενθουσιασμό και ανυπομονησία εκ μέρους των μικρών κατασκηνωτών ξεκίνησε σήμερα η κατασκηνωτική περίοδος της ομάδας των αγοριών. Από τον Ιερό Ναό του διαβάστε περισσότερα..

Ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου της ομάδας των κοριτσιών των Παιδικών κατασκηνώσεων το «Περιβόλι της Σουμελά» 2018

                Ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας Σουμελά η κατασκηνωτικ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή στον Βαρνάβα Αττικής

            Με κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Βαρνάβα Αττικής όπου προΐσταται η Γερόντισσα Χριστον διαβάστε περισσότερα..

Ανακοίνωσις εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής & Βοιωτίας

Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας.             Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, λόγω εσπευσμένης ορθ διαβάστε περισσότερα..

Συνεχίζονται οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας

            Χαρά, ψυχαγωγία, άθληση, δημιουργικότητα καλλιτεχνική και ανάπτυξη στενών δεσμών φιλίας είναι η αίσθηση που εισπράττει κανείς από την έως σήμερα ροή της κατασ διαβάστε περισσότερα..

Η Αρχιερατική επέτειος 19 χρόνων του Μητροπολίτου μας

            Με νυκτερινή Ακολουθία στην Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτηρος Κρυονερίου τιμήθηκε η 19η επέτειος Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  μας κ. Χρυσο διαβάστε περισσότερα..

Αγιασμός στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας

            Έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός των μικρών κατασκηνωτριών κατά την άφιξη τους στις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι παιδικές κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Αττι διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στον Ασπρόπυργο

            Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, με συλλειτου διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αρχιεπισκόπου μας στην Ι. Μ. Ταξιαρχών στα Αθίκια Κορινθίας

            Στην Ιερά Μονή Αγίων Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας μας, Μακαριωτάτου διαβάστε περισσότερα..

Ο μεθέορτος Εσπερινός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση

            Οι πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της κατέχουσας ξεχωριστής θέσης στη χορεία των μεγάλων και θαυματουργών Αγίων, Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, π διαβάστε περισσότερα..


Ο πανηγυρικός εορτασμός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής

            Θρησκευτική λαμπρότητα, εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, επισημότητα, τάξις και απόλυτη ευσέβεια εκ μέρους του συγκεντρωμένου πολυπληθούς λαού, ήταν τα στοιχεία π διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμωνος στον Καθεδρικό

            Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγί διαβάστε περισσότερα..

Ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Λουτουφί Βοιωτίας

            Στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Λουτουφίου Βοιωτίας βρέθηκε απόψε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε στο διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Αγίας Άννης στο Μαρκόπουλο

            Η Ιερά Μονή Αγίας Άννης στο Μαρκόπουλο Αττικής αποτέλεσε το επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων προς τιμήν της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης.   διαβάστε περισσότερα..


Κυριακή Ι' Ματθαίου στην Αγία Ματρώνα Χίου

            Στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης στη χώρα της νήσου Χίου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Ι' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς διαβάστε περισσότερα..

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλης στη Χίο

            Η μνήμη της λαοφιλούς Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος τιμήθηκε με την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την αγιοτόκο Χίο.   &nb διαβάστε περισσότερα..


Πανηγυρικός εορτασμός του Προφήτη Ηλία στη Θήβα και στον Ασπρόπυργο

            Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του μεγίστου των Προφητών, Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στην Ιερά μας Μητρόπολη.             διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes