2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Monthly Archive

Μάιος 2018

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο αρχείο. Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να βρείτε το σύνολο των άρθρων κατηγοριοποιημένο σε μήνες και έτη.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια

Ροδόπολη             Με Αρχιερατικό Εσπερινό και Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος, χοροστατούντος που σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιω... διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή της Πεντηκοστής στην Αγία Τριάδα Ασπροπύργου

            Οι εορταστικές συνάξεις για το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησαν με τον Εσπερινό της Πεντηκοστής, εχθές το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγ διαβάστε περισσότερα..

Χειροτονίες κληρικών στην Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας

         Βαθιά συγκίνηση και διάχυτη χαρά επικράτησε στην Ιερά Μονή Κοσμοσώτειρας στο Κρυονέρι για την πνευματική οικογένεια της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, σήμερα, ημέρ διαβάστε περισσότερα..

Χειροτονία Διακόνου π. Ειρηναίου

            Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, το πρωί, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας Κρυονερίου η εις Διάκονον χειροτονία του π. Ειρηναίου, αδελ διαβάστε περισσότερα..

Ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στη Θήβα

            Στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις χοροστάτησε απόψε, το απόγευμα ο Ποιμενάρχης μας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στη φιλόξενη Ιερά Μόνη Α διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Αρσενίου του Μεγάλου στη Λυκόβρυση

            Στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής λειτούργησε σήμερα ο Ποιμενάρχης μας, ημέρα μνήμης των Αγίων Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγο διαβάστε περισσότερα..

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η αιμοδοσία της Μητροπόλεώς μας

            Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για άλλη μια φορά η εθελοντική αιμοδοσία της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην παρακείμενη αίθου διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή των Αγίων Πατέρων Α’ Οικουμενικής Συνόδου στον Καθεδρικό

            Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Ο διαβάστε περισσότερα..

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Γενοκτονηθέντων Ελλήνων του Πόντου

            Σήμερα, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας, παρουσία του Δημάρ διαβάστε περισσότερα..

Ἡ παρακμὴ τοῦ Νεοελληνισμοῦ

Ἡ Μητρότητα καὶ ἡ Πατρότητα ὑπὸ διωγμὸν         Προσφάτως ἡ Ἑλληνικὴ Βουλὴ ψήφισε νόμο, ὁ ὁποῖος ἐπιτρέπει τὴν ἀναδοχὴ παιδιῶν καὶ ἀπὸ ζεύγη ποὺ συνδέονται μὲ τὰ χαλαρὰ δεσμὰ τ... διαβάστε περισσότερα..

Μοναδικό και μεγαλειώδες το έργο «Αφιέρωμα, Έλληνες του Πόντου».

            Την οφειλόμενη τιμή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν με τον βιαιότερο τρόπο, στους Έλληνες του Πόντου, απέδωσε μέσα από ένα μεγαλειώδες μουσικό - αφηγηματικ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Αγίου Ακακίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας

            Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας λειτούργησε σήμερα, ημέρα μνήμης των Τριών Οσιομαρτύρων Ιγνατίου, Ακακίου και Ευθυμίου ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος διαβάστε περισσότερα..

Κυριακή του Τυφλού στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Μαγούλας

            Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας τέλεσε την Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, σήμε διαβάστε περισσότερα..

Ο Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Θηβών

             Τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της Θήβας, Αγίου Ιωάννη Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, εορτάσαμε σήμερα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πυρίου Θηβών, διαβάστε περισσότερα..

Ομιλίες στον Άγιο Ελευθέριο και στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

            Εσπερινές ομιλίες με θέμα «Εκκλησία, ο χώρος της καταφυγής» πραγματοποιήθηκαν απόψε, το απόγευμα από τον Ποιμενάρχη μας, στους Ιερούς Ναούς Αγ. Ελευθερίου και διαβάστε περισσότερα..

Επισκέψεις και ομιλίες του Ποιμενάρχου μας στους Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Τριάδος Ασπροπύργου

           Τους Ιερούς Ναούς Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου επισκέφθηκε σήμερα, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πρ διαβάστε περισσότερα..

Η εορτή του Ευαγγελιστή Μάρκου στο Κορωπί

            Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ευαγγελιστού Μάρκου στο Κορωπί τελέσθηκε Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου με συλλε διαβάστε περισσότερα..

Εκδημία Ιεροψάλτου Ευάγγελου Τούτουζα

              Πλήρης ημερών έφυγε για τη χώρα των ζώντων ο Μακαριστός, Ευάγγελος Τούτουζας από το Πυρί Θηβών. Ο αείμνηστος Ιεροψάλτης εκοιμήθη χθες, Σάββατο, σε η διαβάστε περισσότερα..

Η Εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στους ομώνυμους Ι.Ν. στα Άνω Λιόσια και στους Θρακομακεδόνες

            Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τιμή εορτάσθηκε η μνήμη του λαοφιλούς μεγαλομάρτυρος, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Αττικής διαβάστε περισσότερα..

Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής στη Σάμο

                      Με κατάνυξη τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες Εσπερινού, Όρθρου καί Θείας Λειτουργίας της Μεσοπεντηκοστής και του Αγίου ν διαβάστε περισσότερα..

Ὁμιλία στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Νέο Ἐλεήμονα ὑπὸ τοῦ Ποιμενάρχου μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ὁμιλία στὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Νέο Ἐλεήμονα τὸν θαυματουργό, ἐκφωνηθεῖσα ὑπὸ τοῦ Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Ἀττικῆς καὶ Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου ἡμέρα τῆς Ἁγιοκ... διαβάστε περισσότερα..

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes